Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Ahududu Bitkisi

Ahududu Bitkisi

Ahududu bitkisi, gülgillerden çalı görünümlü dikenli bir bitkidir. Dağ çileği, framboise, rubus idaeus gibi isimleri vardır. Kümeler halinde ve kendiliğinden yetişir. Duta benzer meyvelerinden reçel, şurup ve likör yapılabilir. Meyveleri kırmızı renkli ve tatlıdır. Ahu kelimesi ceylan anlamına geldiği için, ceylan dutu da denmektedir. Genelde ormanların yangın ya da kesim nedeniyle açılan yerlerinde büyür. Daha çok nemli bölgelerde üretilen bu bitki, arılar için önemli bir yeri vardır. Ahududu bitkisinin yaprakları bitki çaylarında kullanılmaktadır. Bu çaylar taze ya da kurutulmuş formlarda kullanılabilmektedir.

Ahududu bitkisi faydaları nelerdir?

  • Ahududu bitkisi kanın temizlenmesini sağlar. Kanda yiyecekler yoluyla, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklar ve havadaki kirlilik sebebiyle birçok toksin birikir. Ahududu bitkisi vücutta biriken bu toksinlerin dışarıya atılmasına yardımcı olur. Bu şekilde bağışıklık sistemi de güçlenmiş olacaktır.
  • Taze olarak tüketilen ahududu bitkisi şeker ve böbrek rahatsızlığı tedavilerinde, tedaviyi destekler ve iyileşme sürecini hızlandırabilir.
  • Kendini yorgun hissettiğiniz günün sonunda ahududu bitkisinin meyvelerinden tüketerek ya da çayını içerek zindelik kazanabilirsiniz.
  • Dokuların güçlendirerek sıkılaşmasını yardımcı olur. Spor yapanlarda oluşabilecek krampları engelleyebilir.
  • Ahududu bitkisi çay olarak ateşli hastalıklarda kullanıldığında ateşin düşmesini sağlar.
  • A vitamini açısından zengin bir bitkidir. Bu vitamin özellikle sağlıklı saç ve saç derisi, diş ve diş etleri için önemlidir. Aynı zamanda daha iyi görmeye yardımcı olur.
  • Verem, anemi ve romatizma hastalıklarında tedavi sürecine destek olur.
  • Sindirim sistemi rahatsızlığı yaşayanlar için önemli bir şifa kaynağıdır. Yemeklerle beraber tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
  • Ahududu bitkisinin çiçekleri kaynatılıp düzenli olarak gargara yapıldığında diş eti hastalıklarına iyi gelir ve oluşumlarını engeller.
  • Ahududu bitkisi ile yüz maske yapılarak sürüldüğünde sivilcelerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Son dönemlerde yapılan araştırmalar ahududunun Alzheimer hastalığını yavaşlattığı ve önlediği yönünde sonuçlar vermiştir.
Ahududu bitkisinin yapraklarını ufak parçalar haline getirdikten sonra 1 çay kaşığı kadarını soğuk suda 1 saat bekletin. Daha sonra 1 fincan kadar su ile kaynatıp soğumaya bırakın. Sıcak ya da ılık içebilirsiniz. Günde 3 bardak kadar tüketilebilir. Ahududu bitkisinin meyvelerinden çok güzel reçel yapabilirsiniz.

Ahududu bitkisi zararları nelerdir?


Tükettiğimiz yararlı şeyler bilinçsiz şekilde kullanıldığında elbette ki zararlı da olacaktır. Düzenli kullanmanız gereken ilaçlar var ise mutlaka doktorunuza bilgi veriniz. Mide ve sindirimi yolu rahatsızlıkları yaşayanlar çok fazla tüketmemelidir. Bu rahatsızlıklar yara vb. Rahatsızlıklardır.
Son Güncelleme : 21.01.2024 14:39:38
Ahududu Bitkisi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Ahududu Bitkisi Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Ahududu Bitkisi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Ahududu Ağacı
Ahududu Ağacı
Ahududu Ağacı, boyu bir, bir buçuk metre civarındadır. Dal kısımlarından kırmızı renkli meyveleri olan ve beyaz renkli çiçekler şeklinde açan bir ağaç türüdür. Ahududu ağacı genelde ormanlık alanlarda yetişmektedir. Ahududu ağacının dikenli bir yapıs...
Ahududu Bakımı
Ahududu Bakımı
Ahududu Bakımından, önce kısa bir bilgi paylaşmak istedim. Ahududu her ortamda yetişebilen genellikle yabani olarak yetişen üzümsü bir meyve grubundan bir meyvedir. Asıl önemli olan ıslah edilerek üretilen ve yetiştirilen ahudududur. Islah edilerek y...
Ahududu Şurubu
Ahududu Şurubu
Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (Temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahududu vitamin açısından oldukça zengin olmasından dolayı şurubu çok tercih edilmektedir. Ahududu şu...
Ahududu Suyu
Ahududu Suyu
Ahududu suyu; yaz aylarında son derece önemli bir içecektir. Ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca güzel tadı ve hoş kokusu bulunmaktadır. Ahududu suyunun birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedi...
Ahududu Yetiştiriciliği
Ahududu Yetiştiriciliği
Ahududu yetiştiriciliği, ahududu kolay olduğu kadar, bakımı masrafsız bir tarım ürünüdür. Üzümsü meyvelerden olan ahududu hızla geliştiğinden, dikimin ardından kısa sürede meyve verir. Ancak verimin tam olması için en az 4 yıl beklenmesi gerekir. Bir...
Ahududu
Ahududu
Ahududu, veya diğer adıyla frambuaz sonbahar ve yaz mevsiminde tatlı ve kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Latince adı Rubus idaeus'tur. Ahududu ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılan bir meyve olmakla birlikte, görüntü itibariyl...
Ahududu Çeşitleri
Ahududu Çeşitleri
Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgelerinde yetişirler. Ama bazı çeşitleri ise sıcak bölgelerde yetişir. Havanın oransal neminin fazl...
Ahududu Meyvesi
Ahududu Meyvesi
Ahududu meyvesi; franbuaz gillerden olan sonbahar ve yaz mevsiminde küçük ve kırmızı olan tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi adını ceylandan alır. Ahu ceylan anlamına geldiğinden halk arasında ceylan duru diye bilinir. Ahududu meyvesi, çok lezzetli ...
Ahududu Yağı
Ahududu Yağı
Ahududu yağı; Ahududu veya frambuaz denilen meyveden elde edilen şifalı bitki yağıdır. Bu ya özellikle cilt bakımı için çok faydalı olduğu için Kozmetik sektöründe cilt maskelerinde çok sık kullanılır. Neredeyse her 10 kadından yedisinde cilt sorunla...
Ahududu Marmelatı
Ahududu Marmelatı
Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu marmelatı hazırlamak oldukça basittir. Marketten satın almış olduğunuz dondurulmuş ahududularla ya ...
Ahududu Rengi
Ahududu Rengi
Ahududu rengi, gülgiller familyasından olan ahududu yaz ve sonbahar mevsiminin, kırmızı renkte ve tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Genellikle böğürtlen ile karıştırılmakla birlikte görünüş itibariyle çileğe de benzemektedir. Adındaki ceylan an...
Ahududu Kurusu
Ahududu Kurusu
Ahududu Kurusu, gülgiller familyasından olan yaz ve bahar mevsimlerinde kırmızı renkli ve tatlı bir meyve veren bitki türüne ahududu adı verilmektedir. Güzel bir görünüme sahip olması ve hoş kokusuyla insanlarda tüketme isteği uyandıran ahududu, sağl...

 

Ahududu Ağacı
Ahududu Bakımı
Ahududu Şurubu
Ahududu Suyu
Ahududu Yetiştiriciliği
Ahududu
Ahududu Çeşitleri
Ahududu Meyvesi
Ahududu Yağı
Ahududu Marmelatı
Ahududu Rengi
Ahududu Kurusu
Hamilelikte Ahududu Çayı
Ahududu Kompostosu
Gebelikte Ahududu Çayı
Ahududu Şerbeti
Ahududu Tohumu
Ahududu Böğürtlen
Ahududu Fidanı
Ahududu Yaprağı
Ahududu Reçeli
Ahududu Yaprağı Çayı
Ahududu Bitkisi
Ahududu Likörü
Ahududu Çayı
Frambuaz Ahududu
Ahududu Sosu
Popüler İçerik
Hamilelikte Ahududu Çayı
Hamilelikte Ahududu Çayı
Hamilelikte ahududu çayı tüketebileceğiniz ender bitkisel çaylardan biridir çünkü bu dönemlerde tüketilebilen çay türü azdır. Şayet hamileliğinizde bi...
Ahududu Kompostosu
Ahududu Kompostosu
Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir....
Gebelikte Ahududu Çayı
Gebelikte Ahududu Çayı
Gebelikte Ahududu Çayı; gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Fakat kısıtlı tüketilmelidir. Ahududu gül ailesinden olan bir bitkidir. Bahar aylarının so...
Ahududu Şerbeti
Ahududu Şerbeti
Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ah...
Ahududu Tohumu
Ahududu Tohumu
Ahududu Tohumu: Ahududu gülgiller familyasında yaz ve sonbahar aylarında kırmızı tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Ahududu genelde ormanların ...
Ahududu Böğürtlen
Ahududu Böğürtlen
Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır.ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Ahududu Ağacı
Ahududu Bakımı
Ahududu Şurubu
Ahududu Suyu
Ahududu Yetiştiriciliği
Sivas/zara’da Ahududu Yetiştirmek İstiyorum
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Sivas/zara’da Ahududu Yetiştirmek İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024