ahududu.gen.tr
ahududu

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ahududu Böğürtlen

Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır.ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem tat hemde görünüm benzerlikleri taşımaktadır. Yine yetişme yerleri de hemen hemen aynı şartlar içermektedir. Ahududu ve böğürtlen sulak yerlerde yetişmektedir. Ormanlıklarda ve su diplerinde yetişen bu bitki sağlık açısından oldukça faydalıdır. İçeriğinde A ve C vitamini taşıyan bu bitkiler bir çok hastalığın vücutta oluşmasına engel olmaktadır. Ahududu ve böğürtlen taze olarak yenileceği gibi reçelleri de yapılmaktadır. Genellikle yaz aylarında tazesi kış aylarında reçelleri tercih edilmektedir. Aynı özelliklere sahip ahududu ve böğürtlen oldukça yüksek besin değerlerine sahiptir. Meyvenin sulu ve etli üzümleri vardır. Kırmızı ve siyah renkleri vardır. olgunlaşmamışken kırmızı olgunlaşmış hali ise siyahtır. Olgunlaşmamış hali tat olarak ekşimsi ve mayhoştur fakat olgunlaşınca tatlı ve lezzetli bir meyve halini almaktadır. Ahududu ve böğürtlen ülkemizde sevilen lezzetler arasında yer almaktadır. Ahududu ve böğürtlen çok çabuk bozulan bir meyvedir. Öyle ki öğlen toplanan ahududu ve böğürtlen 1-2 saat sonra bozulma gösterirler. Bu meyveler toplanıldığı anda tüketilmelidir
Ahududu Böğürtlen

Toplarken ezilmeden toplanmalıdır.

Ahududu böğürtlen faydaları:
  • Vücuttaki toksinleri dışarı atmaktadır
  • Kişinin vücudunda bulunan kanı temizlemektedir
  • Ahududu meyvesi vücuda enerji vermektedir
  • Yaşlanma karşıtıdır.dokuların güçlenerek dokuların sıkılaşmasına fayda sağlamaktadır.
  • Vücutta yükselen ateşi düşürür
  • Verem hastalığına iyi gelmektedir
  • Kişideki kansızlığı giderir anemi tedavisine fayda sağlamaktadır
  • Kişilerde bulunan romatizma hastalığına iyi gelmektedir.
  • Kadınlarda adet düzensizliklerini ortadan kaldırır
  • Regl dönemi sendromlarına iyi gelir, ağrıları keser.
  • Gebe kadınlarda doğumu kolaylaştırır
  • Emzirme dönemlerinde anne sütünün artmasına fayda sağlamaktadır
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir
  • Şeker hastalığı bulunan kişilerde henüz tam olgunlaşmamışken tüketilmesi fayda sağlamaktadır
  • Lösemi yani kan kanseri hastalığına iyi gelmektedir
  • Kişide kabızlık sorununu giderir 
  • İdrar yolları iltihaplanmalarını iyileştirir. idrar söktürücü özelliğe sahiptir
  • Ahududu doğal antibiyotiktir vücuttaki tüm iltihaplanmalara iyi gelir.

Yayınlanma Tarihi : 04.08.2016 18:13:21

Ahududu Böğürtlen Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ahududu Böğürtlen"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ahududu Sosu

Ahududu sosu, benim sevdiğim lezzetlerin başında yer alıyor. Ahududuyu pişirmek yerine suyunu kaynatarak azaltıp yapıldığından dolayı yoğun bir kıvama geliyor. Sütlü ve sütsüz çikolatalı tatlılara  yakıştığı gibi limonlu tatlılara...

Ahududu Likörü

Ahududu Likörü, ahududu sonbahar ve yaz mevsiminde kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Bir diğer adı frambuazdır. Ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılır. Ahududu gülgiller familyasına ait bir bitkidir. Ahudud...

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçeli kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basi...

Ahududu Çayı

Ahududu Çayının Hazırlanması: Şifa kaynağı olan bu çayı hazırlamak aslında çok kolaydır bir avuç kuru ve ufalanmış ahududu yaprağını bir, iki saat kadar soğuk suda bekletilmeye bırakılır. Daha sonra ıslanmış olan bu yaprakların...

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak da tük...

Frambuaz Ahududu

Frambuaz Ahududu; adını Anadolu mitolojisinde bulunan İda Dağın ' dan almıştır. Frambuaz ahududu İda dağı böğürtleni olarak da bilinir. Ana vatanı Olimpos Dağı' dır. Ayrıca Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da da yaygın olarak yetişi...

Ahududu Bitkisi

Ahududu bitkisi, gülgillerden çalı görünümlü dikenli bir bitkidir. Dağ çileği, framboise, rubus idaeus gibi isimleri vardır. Kümeler halinde ve kendiliğinden yetişir. Duta benzer meyvelerinden reçel, şurup ve likör yapılabilir. Me...

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu meyve dışarıdan görüntüsü açısından çileğe benzetilse de tadı daha ekşi bir...

Ahududu Fidanı

Ahududu fidanı, ülkemizin kuzey bölgeleri ile batıdan doğuya doğru uzanan bölgelerimizde rakım yüksekliği 1000 metre ve daha yüksek bölgelerimizde, özelliklede nem oranı fazla olan yerlerde, doğal olarak kendiliğinden yetişen bir...

Ahududu Böğürtlen

Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır.ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem tat hemde görünüm benzerlikleri taşımaktadır. Yine yetişme yerleri de hemen heme...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

ahududu, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018