ahududu.gen.tr
ahududu

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ahududu Çeşitleri

Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgelerinde yetişirler. Ama bazı çeşitleri ise sıcak bölgelerde yetişir. Havanın oransal neminin fazla olduğu bölgelerde doğal olarak kendiliğinden gelişir. Bu yörelerde bulunan insanlar tarafından çeşitli isimler konarak  ay çileği, ayı üzümü, more, madımak, kavuklu çilek, kırmızı böğürtlen ve it üzümü) diyebilirler. Son zamanlarda dondurma tekniklerinin geliştirilmesiyle yurt içinde ihraç edilen dondurulmuş ürünler içinde Ahududu önemli bir paya sahiptir. Bunun için soğuk hava işletmeleri tarafından istenilen ürünler arasında yer almaktadır. Yüksek fiyatlara alıcı bulmaktadır. Ahududu çeşitlerini yetiştirmede güneşlenmenin büyük önemi vardır. Yeterli güneşlenmede, daha iyi sürgün olduğu gözlenmektedir. Yaygın olarak yetiştirilen Ahududu çeşitleri ve özelliklerinin bazıları şunlardır.

Ahududu çeşitleri:

Heritage: Bitkisi oldukça güçlüdür.
Ahududu Çeşitleri

Verimli dik uzayan gövdeye sahiptir. Uzun zaman meyve veren farklı bölgelerde iyi uyum sağlama özelliği. Meyvesi orta irilikte olan, sert, tam kırmızı olmayan, orta şekerli, derin dondurucuya uygun, serin bölgelerde geç olgunlaşır. 
Meeker: Bitki güçlü ve çabuk gelişir. Makinalı hasada uygun olup meyvesi irice, tam kırmızılık ta, orta ayar sertlikte kaliteli meyve taze olup işlemeye uygundur. 
Willamette: Güçlü gelişen gövdeye sahiptir. Farklı bölgelerde uyum sağlayabilecek bir özelliği vardır. Hastalıklara ve zararlıları dayanıklı bir bitkidir. Makinalı hasada uygun, sıcak bölgelerde geliştirildiğinde sonbahar ürünü alınabilmektedir. Meyvesi iri, konik, köyü kırmızı, sert, işlemeye uygundur. Ayrıca tadı güzel dir ve kök çürüklüğüne hassastır. 
Tulameen: Oldukça bol hasadı olan dalları çok güçlü gelişen bir çeşittir. Makinalı hasada uygun, hem sofralık hemde sanayide işlemeye uygun bir bitkidir. Meyveleri çok iri, konik, parla kırmızı, sert ve yüksek kalitelidir. Ayrıca sarı renkte olanları da vardır. 

Yayınlanma Tarihi : 15.08.2016 11:26:06

Ahududu Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ahududu Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ahududu Sosu

Ahududu sosu, benim sevdiğim lezzetlerin başında yer alıyor. Ahududuyu pişirmek yerine suyunu kaynatarak azaltıp yapıldığından dolayı yoğun bir kıvama geliyor. Sütlü ve sütsüz çikolatalı tatlılara  yakıştığı gibi limonlu tatlılara...

Ahududu Likörü

Ahududu Likörü, ahududu sonbahar ve yaz mevsiminde kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Bir diğer adı frambuazdır. Ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılır. Ahududu gülgiller familyasına ait bir bitkidir. Ahudud...

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçeli kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basi...

Ahududu Çayı

Ahududu Çayının Hazırlanması: Şifa kaynağı olan bu çayı hazırlamak aslında çok kolaydır bir avuç kuru ve ufalanmış ahududu yaprağını bir, iki saat kadar soğuk suda bekletilmeye bırakılır. Daha sonra ıslanmış olan bu yaprakların...

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak da tük...

Frambuaz Ahududu

Frambuaz Ahududu; adını Anadolu mitolojisinde bulunan İda Dağın ' dan almıştır. Frambuaz ahududu İda dağı böğürtleni olarak da bilinir. Ana vatanı Olimpos Dağı' dır. Ayrıca Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da da yaygın olarak yetişi...

Ahududu Bitkisi

Ahududu bitkisi, gülgillerden çalı görünümlü dikenli bir bitkidir. Dağ çileği, framboise, rubus idaeus gibi isimleri vardır. Kümeler halinde ve kendiliğinden yetişir. Duta benzer meyvelerinden reçel, şurup ve likör yapılabilir. Me...

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu meyve dışarıdan görüntüsü açısından çileğe benzetilse de tadı daha ekşi bir...

Ahududu Fidanı

Ahududu fidanı, ülkemizin kuzey bölgeleri ile batıdan doğuya doğru uzanan bölgelerimizde rakım yüksekliği 1000 metre ve daha yüksek bölgelerimizde, özelliklede nem oranı fazla olan yerlerde, doğal olarak kendiliğinden yetişen bir...

Ahududu Böğürtlen

Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır.ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem tat hemde görünüm benzerlikleri taşımaktadır. Yine yetişme yerleri de hemen heme...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

ahududu, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018