ahududu.gen.tr
ahududu

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ahududu Likörü

Ahududu Likörü, ahududu sonbahar ve yaz mevsiminde kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Bir diğer adı frambuazdır. Ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılır. Ahududu gülgiller familyasına ait bir bitkidir. Ahududunun anayurdu tam olarak bilinmese de Türkiye’nin Ege bölgesi olduğu tahmin edilir. Çiçeklerinin rengi beyazdır. Bu çiçekler zamanla olgunlaşıp meyve haline dönüşür. Ahududu besin değerleri açısından oldukça zengindir. 100 gram ahudududa 1.2 gr protein, 3.00 gr lif, 13.6 gr bulunur. Kolesterol miktarı ise 0'dır. Ahududu aynı zamanda vitamin bakımından da oldukça zengindir. İçerisinde B1, B2, B3, B6,C ve E vitaminleri bulunur. Böbrek ve şeker hastaları için oldukça  ideal bir meyvedir. O nedenle uzmanlar tarafından yaz aylarında tüketilmesi önerilir. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu kullanılarak yada şerbeti yapılarak da tüketilebilir. Ahududu likörü de bunlardan bir tanesidir. Sıcak yaz günlerinde serinletici etkisi bulunur. Hazırlaması oldukça kolaydır. 

Ahududu Likörü İçin Gerekli Malzemeler,

  • 1 kilo taze ahududu 
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 litre su
  • 2 su bardağı sade likör
  • Buz
Üzeri İçin,
  • 5-6 yaprak taze nane

Ahududu Likörü Hazırlanışı, 

Ahududu likörü için öncelikli olarak taze ahududular bol suda iyice yıkanır.

Ahududu Likörü

Taze ahududu bulamayanlar marketlerde satılan dondurulmuş ahududu da kullanabilir. Ahududuları yıkarken ezilmemelerine özen gösterilir. Daha sonra ahududular süzülmeleri için bir süre süzgeçte bekletilir. Ahududular süzüldükten sora derin bir kaseye alınarak üzerine toz şeker ilave edilir. Ahududular şeker ile birlikte iyice yoğrulmaya başlanır. Şekerler eriyene kadar yoğurma işlemine devam edilir. Bu kez daha ince delikli bir süzgeç kullanılarak ahududuların posası çıkarılır. Ahududuların posasını daha rahat çıkarmak için tahta bir kaşık kullanılabilir. Posalar bir kenara alınır. Posada çok fazla şeker kaldığı görülürse posaya 1 çay bardağı su ilaveler tekrar yoğurulur ve yeniden süzülebilir. Elde edilen ahududu şerbetine limon tuzu eklenerek yaklaşık 20 dakika boyunca kısık ateşte kaynatılır. Şerbet kaynadıktan sonra önce oda sıcaklığında ılınması beklenir. Ilınan şerbet bu sefer buzdolabına kaldırılarak bir kaç soğutulur. Şerbet yeteri kadar soğuduğu zaman üçte bir oranında bardaklara paylaştırılır. Bardakların içine sade likör ve buz ilave edilir ve iyice karıştırılır. Tercihe göre evinde shaker bulunanlar ahududu şerbeti, likör ve buzu shakerda karıştırdıktan sonra da bardaklara pay edilebilir. Hazırlanan bardakların üzerine nane yaprakları da ilave ederek ahududu likörü soğuk şekilde servis yapılır. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.08.2016 11:06:28

Ahududu Likörü Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ahududu Likörü"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ahududu Sosu

Ahududu sosu, benim sevdiğim lezzetlerin başında yer alıyor. Ahududuyu pişirmek yerine suyunu kaynatarak azaltıp yapıldığından dolayı yoğun bir kıvama geliyor. Sütlü ve sütsüz çikolatalı tatlılara  yakıştığı gibi limonlu tatlılara...

Ahududu Likörü

Ahududu Likörü, ahududu sonbahar ve yaz mevsiminde kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Bir diğer adı frambuazdır. Ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılır. Ahududu gülgiller familyasına ait bir bitkidir. Ahudud...

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçeli kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basi...

Ahududu Çayı

Ahududu Çayının Hazırlanması: Şifa kaynağı olan bu çayı hazırlamak aslında çok kolaydır bir avuç kuru ve ufalanmış ahududu yaprağını bir, iki saat kadar soğuk suda bekletilmeye bırakılır. Daha sonra ıslanmış olan bu yaprakların...

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak da tük...

Frambuaz Ahududu

Frambuaz Ahududu; adını Anadolu mitolojisinde bulunan İda Dağın ' dan almıştır. Frambuaz ahududu İda dağı böğürtleni olarak da bilinir. Ana vatanı Olimpos Dağı' dır. Ayrıca Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da da yaygın olarak yetişi...

Ahududu Bitkisi

Ahududu bitkisi, gülgillerden çalı görünümlü dikenli bir bitkidir. Dağ çileği, framboise, rubus idaeus gibi isimleri vardır. Kümeler halinde ve kendiliğinden yetişir. Duta benzer meyvelerinden reçel, şurup ve likör yapılabilir. Me...

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu meyve dışarıdan görüntüsü açısından çileğe benzetilse de tadı daha ekşi bir...

Ahududu Fidanı

Ahududu fidanı, ülkemizin kuzey bölgeleri ile batıdan doğuya doğru uzanan bölgelerimizde rakım yüksekliği 1000 metre ve daha yüksek bölgelerimizde, özelliklede nem oranı fazla olan yerlerde, doğal olarak kendiliğinden yetişen bir...

Ahududu Böğürtlen

Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır.ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem tat hemde görünüm benzerlikleri taşımaktadır. Yine yetişme yerleri de hemen heme...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

ahududu, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018