Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Ahududu Likörü

Ahududu Likörü

Ahududu Likörü, ahududu sonbahar ve yaz mevsiminde kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Bir diğer adı frambuazdır. Ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılır. Ahududu gülgiller familyasına ait bir bitkidir. Ahududunun anayurdu tam olarak bilinmese de Türkiye'nin Ege bölgesi olduğu tahmin edilir. Çiçeklerinin rengi beyazdır. Bu çiçekler zamanla olgunlaşıp meyve haline dönüşür. Ahududu besin değerleri açısından oldukça zengindir. 100 gram ahudududa 1.2 gr protein, 3.00 gr lif, 13.6 gr bulunur. Kolesterol miktarı ise 0'dır. Ahududu aynı zamanda vitamin bakımından da oldukça zengindir. İçerisinde B1, B2, B3, B6, C ve E vitaminleri bulunur. Böbrek ve şeker hastaları için oldukça ideal bir meyvedir. O nedenle uzmanlar tarafından yaz aylarında tüketilmesi önerilir. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu kullanılarak ya da şerbeti yapılarak da tüketilebilir. Ahududu likörü de bunlardan bir tanesidir. Sıcak yaz günlerinde serinletici etkisi bulunur. Hazırlaması oldukça kolaydır.

Ahududu Likörü İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo taze ahududu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 litre su
  • 2 su bardağı sade likör
  • Buz

Üzeri için

  • 5-6 yaprak taze nane

Ahududu Likörü Nasıl Yapılır?


Ahududu likörü için öncelikli olarak taze ahududular bol suda iyice yıkanır. Taze ahududu bulamayanlar marketlerde satılan dondurulmuş ahududu da kullanabilir. Ahududuları yıkarken ezilmemelerine özen gösterilir. Daha sonra ahududular süzülmeleri için bir süre süzgeçte bekletilir. Ahududular süzüldükten sora derin bir kâseye alınarak üzerine toz şeker ilave edilir. Ahududular şeker ile iyice yoğrulmaya başlanır. Şekerler eriyene kadar yoğurma işlemine devam edilir. Bu kez daha ince delikli bir süzgeç kullanılarak ahududuların posası çıkarılır. Ahududuların posasını daha rahat çıkarmak için tahta bir kaşık kullanılabilir. Posalar bir kenara alınır. Posada çok fazla şeker kaldığı görülürse posaya 1 çay bardağı su ilaveler tekrar yoğurulur ve yeniden süzülebilir. Elde edilen ahududu şerbetine limon tuzu eklenerek yaklaşık 20 dakika boyunca kısık ateşte kaynatılır. Şerbet kaynadıktan sonra önce oda sıcaklığında ılınması beklenir. Ilınan şerbet bu sefer buzdolabına kaldırılarak birkaç soğutulur. Şerbet yeteri kadar soğuduğu zaman üçte bir oranında bardaklara paylaştırılır. Bardakların içine sade likör ve buz ilave edilir ve iyice karıştırılır. Tercihe göre evinde shaker bulunanlar ahududu şerbeti, likör ve buzu shakerda karıştırdıktan sonra da bardaklara pay edilebilir. Hazırlanan bardakların üzerine nane yaprakları da ilave ederek ahududu likörü soğuk şekilde servis yapılır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 13:21:03
Ahududu Likörü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Ahududu Likörü Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Ahududu Likörü"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Ahududu Ağacı
Ahududu Ağacı
Ahududu Ağacı, boyu bir, bir buçuk metre civarındadır. Dal kısımlarından kırmızı renkli meyveleri olan ve beyaz renkli çiçekler şeklinde açan bir ağaç türüdür. Ahududu ağacı genelde ormanlık alanlarda yetişmektedir. Ahududu ağacının dikenli bir yapıs...
Ahududu Bakımı
Ahududu Bakımı
Ahududu Bakımından, önce kısa bir bilgi paylaşmak istedim. Ahududu her ortamda yetişebilen genellikle yabani olarak yetişen üzümsü bir meyve grubundan bir meyvedir. Asıl önemli olan ıslah edilerek üretilen ve yetiştirilen ahudududur. Islah edilerek y...
Ahududu Şurubu
Ahududu Şurubu
Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (Temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahududu vitamin açısından oldukça zengin olmasından dolayı şurubu çok tercih edilmektedir. Ahududu şu...
Ahududu Suyu
Ahududu Suyu
Ahududu suyu; yaz aylarında son derece önemli bir içecektir. Ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca güzel tadı ve hoş kokusu bulunmaktadır. Ahududu suyunun birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedi...
Ahududu Yetiştiriciliği
Ahududu Yetiştiriciliği
Ahududu yetiştiriciliği, ahududu kolay olduğu kadar, bakımı masrafsız bir tarım ürünüdür. Üzümsü meyvelerden olan ahududu hızla geliştiğinden, dikimin ardından kısa sürede meyve verir. Ancak verimin tam olması için en az 4 yıl beklenmesi gerekir. Bir...
Ahududu
Ahududu
Ahududu, veya diğer adıyla frambuaz sonbahar ve yaz mevsiminde tatlı ve kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Latince adı Rubus idaeus'tur. Ahududu ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılan bir meyve olmakla birlikte, görüntü itibariyl...
Ahududu Çeşitleri
Ahududu Çeşitleri
Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgelerinde yetişirler. Ama bazı çeşitleri ise sıcak bölgelerde yetişir. Havanın oransal neminin fazl...
Ahududu Meyvesi
Ahududu Meyvesi
Ahududu meyvesi; franbuaz gillerden olan sonbahar ve yaz mevsiminde küçük ve kırmızı olan tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi adını ceylandan alır. Ahu ceylan anlamına geldiğinden halk arasında ceylan duru diye bilinir. Ahududu meyvesi, çok lezzetli ...
Ahududu Yağı
Ahududu Yağı
Ahududu yağı; Ahududu veya frambuaz denilen meyveden elde edilen şifalı bitki yağıdır. Bu ya özellikle cilt bakımı için çok faydalı olduğu için Kozmetik sektöründe cilt maskelerinde çok sık kullanılır. Neredeyse her 10 kadından yedisinde cilt sorunla...
Ahududu Marmelatı
Ahududu Marmelatı
Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu marmelatı hazırlamak oldukça basittir. Marketten satın almış olduğunuz dondurulmuş ahududularla ya ...
Ahududu Rengi
Ahududu Rengi
Ahududu rengi, gülgiller familyasından olan ahududu yaz ve sonbahar mevsiminin, kırmızı renkte ve tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Genellikle böğürtlen ile karıştırılmakla birlikte görünüş itibariyle çileğe de benzemektedir. Adındaki ceylan an...
Ahududu Kurusu
Ahududu Kurusu
Ahududu Kurusu, gülgiller familyasından olan yaz ve bahar mevsimlerinde kırmızı renkli ve tatlı bir meyve veren bitki türüne ahududu adı verilmektedir. Güzel bir görünüme sahip olması ve hoş kokusuyla insanlarda tüketme isteği uyandıran ahududu, sağl...

 

Ahududu Ağacı
Ahududu Bakımı
Ahududu Şurubu
Ahududu Suyu
Ahududu Yetiştiriciliği
Ahududu
Ahududu Çeşitleri
Ahududu Meyvesi
Ahududu Yağı
Ahududu Marmelatı
Ahududu Rengi
Ahududu Kurusu
Hamilelikte Ahududu Çayı
Ahududu Kompostosu
Gebelikte Ahududu Çayı
Ahududu Şerbeti
Ahududu Tohumu
Ahududu Böğürtlen
Ahududu Fidanı
Ahududu Yaprağı
Ahududu Reçeli
Ahududu Yaprağı Çayı
Ahududu Bitkisi
Ahududu Likörü
Ahududu Çayı
Frambuaz Ahududu
Ahududu Sosu
Popüler İçerik
Hamilelikte Ahududu Çayı
Hamilelikte Ahududu Çayı
Hamilelikte ahududu çayı tüketebileceğiniz ender bitkisel çaylardan biridir çünkü bu dönemlerde tüketilebilen çay türü azdır. Şayet hamileliğinizde bi...
Ahududu Kompostosu
Ahududu Kompostosu
Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir....
Gebelikte Ahududu Çayı
Gebelikte Ahududu Çayı
Gebelikte Ahududu Çayı; gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Fakat kısıtlı tüketilmelidir. Ahududu gül ailesinden olan bir bitkidir. Bahar aylarının so...
Ahududu Şerbeti
Ahududu Şerbeti
Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ah...
Ahududu Tohumu
Ahududu Tohumu
Ahududu Tohumu: Ahududu gülgiller familyasında yaz ve sonbahar aylarında kırmızı tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Ahududu genelde ormanların ...
Ahududu Böğürtlen
Ahududu Böğürtlen
Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır.ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Ahududu Ağacı
Ahududu Bakımı
Ahududu Şurubu
Ahududu Suyu
Ahududu Yetiştiriciliği
Sivas/zara’da Ahududu Yetiştirmek İstiyorum
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Sivas/zara’da Ahududu Yetiştirmek İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024