ahududu.gen.tr
ahududu

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ahududu Marmelatı

Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu marmelatı hazırlamak oldukça basittir. Marketten satın almış olduğunuz dondurulmuş ahududularla ya da taze ahududu kullanarak ahududu marmelatını yapabilirsiniz. Bu marmelattan bir kaşık aldığınızda damağınızda yoğun bir ahududu tadı kalacaktır. Ahududu marmelatı yapılışı oldukça kolay olduğu için daha önce marmelat denemeyen bayanlar da başlangıcı ahududu marmelatıyla yapabilirler. Kahvaltı sofralarında marmelat ihmal etmeyen bayanlar kendi el emekleri ile hazırlamış oldukları birbirinden güzel marmelatları sevdiklerinin damak lezzetine sunabilirler. Ahududu marmelatı koyu kırmızı rengi sayesinde ve taneleri ile çok lezzetli bir kıvama sahip olmaktadır. Ahududu marmelatı koyu kırmızı rengi ile iştah açıyor. Bu reçeli mutfağınızda pişirerek kahvaltı sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Herkes tarafından çok seviliyor. Bu marmelatı özellikle çocuklar çok seviyor. Ahududu aynı zamanda frambuaz olarak da bilinen bir orman meyvesidir. Bu meyve yaz ve sonbahar aylarında dalından toplanır. Vitamin ve mineraller bakımından zengin olmasının yanı sıra birçok hastalığa da iyi geldiği bilinir. 100 gr ahududu meyvesi ortalama 50 kaloridir. Ahududu yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizler, vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasını sağlar. Yapraklarının özü idrar söktürür ve terletir. Bağırsakların çalışmasını düzene sokar ve kabızlığı giderir.
Ahududu Marmelatı

Ateşi düşürür. Vücuda dinçlik verir. Böbrek ve safra kesesine iyi gelir. Mide ülseri olanların kullanmaması gerekir. Tam bir vitamin deposu olan ahududu içerisinde önemli vitamin çeşitleri olan B1, B2, B3, B6, C, A, ve E vitaminleri yoğun bir şekilde bulunur.
Ahududu marmelatı yapımı için gerekli olan malzemeler:
  • 1 kilo ahududu
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 kilo toz şeker
Ahududu marmelatı tarifinin hazırlanışı:

İlk önce taze ahududuların hepsini bol suda yıkayın ve süzeğe koyup birkaç dakika suyunu süzmesini bekleyelim. İsterseniz don durulmuş ahududu da kullanabilirsiniz. Daha sonra ahududuların hepsini bir tencereye alıp üzerine şeker ilave edelim. Marmelata yatırdığınız ahududuları buzdolabına koyalım. Bir gece kadar dinlendirin. Ertesi gün ahududular sularını salmış olacaktır. Buzdolabından çıkarın ve ocağa koyun. Orta ateşte kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayan ahududu marmelatının altını kısarak koyu bir kıvam almasını sağlayın. Marmelatınız kaynarken bir yandan üzerinde pembe köpük olacaktır. Bu köpükleri tahta bir kaşık ile her seferinde sıyırın. Koyu bir kıvam alan ahududuna bir çorba kaşığı limon suyunu sıkın ve bir taşım daha kaynamasını bekleyin. Marmelatınızı soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Ardından kavanozunuzu ters çevirin. Marmelatınız artık hazırdır. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 04.08.2016 18:24:31

Ahududu Marmelatı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ahududu Marmelatı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ahududu Sosu

Ahududu sosu, benim sevdiğim lezzetlerin başında yer alıyor. Ahududuyu pişirmek yerine suyunu kaynatarak azaltıp yapıldığından dolayı yoğun bir kıvama geliyor. Sütlü ve sütsüz çikolatalı tatlılara  yakıştığı gibi limonlu tatlılara...

Ahududu Likörü

Ahududu Likörü, ahududu sonbahar ve yaz mevsiminde kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Bir diğer adı frambuazdır. Ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılır. Ahududu gülgiller familyasına ait bir bitkidir. Ahudud...

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçeli kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basi...

Ahududu Çayı

Ahududu Çayının Hazırlanması: Şifa kaynağı olan bu çayı hazırlamak aslında çok kolaydır bir avuç kuru ve ufalanmış ahududu yaprağını bir, iki saat kadar soğuk suda bekletilmeye bırakılır. Daha sonra ıslanmış olan bu yaprakların...

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak da tük...

Frambuaz Ahududu

Frambuaz Ahududu; adını Anadolu mitolojisinde bulunan İda Dağın ' dan almıştır. Frambuaz ahududu İda dağı böğürtleni olarak da bilinir. Ana vatanı Olimpos Dağı' dır. Ayrıca Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da da yaygın olarak yetişi...

Ahududu Bitkisi

Ahududu bitkisi, gülgillerden çalı görünümlü dikenli bir bitkidir. Dağ çileği, framboise, rubus idaeus gibi isimleri vardır. Kümeler halinde ve kendiliğinden yetişir. Duta benzer meyvelerinden reçel, şurup ve likör yapılabilir. Me...

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu meyve dışarıdan görüntüsü açısından çileğe benzetilse de tadı daha ekşi bir...

Ahududu Fidanı

Ahududu fidanı, ülkemizin kuzey bölgeleri ile batıdan doğuya doğru uzanan bölgelerimizde rakım yüksekliği 1000 metre ve daha yüksek bölgelerimizde, özelliklede nem oranı fazla olan yerlerde, doğal olarak kendiliğinden yetişen bir...

Ahududu Böğürtlen

Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır.ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem tat hemde görünüm benzerlikleri taşımaktadır. Yine yetişme yerleri de hemen heme...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

ahududu, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018