ahududu.gen.tr
ahududu

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ahududu Meyvesi

Ahududu meyvesi; franbuaz gillerden olan sonbahar ve yaz mevsiminde küçük ve kırmızı olan tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi adını ceylandan alır. Ahu ceylan anlamına geldiğinden halk arasında ceylan duru diye bilinir. Ahududu meyvesi, çok lezzetli ve tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi, genellikle orman bölgesinde yetişir. Ormanda dallar içerisinde çiçek açıp sonra olgunlaşan ahududu meyvesi, özellikle ormanda kamp kuran izciler için tercih edilen meyvedir. Ahududu meyvesi görünüş olarak dut olarak da anımsanır. Aralarındaki tek fark renklerimize. Ahududu meyvesi suyu çok devam bir meyve çeşididir. Ormanlarda olan yağış ahududu meyvesi için son derece verimlidir. Ahududu kahvesinin dalları hafif dikenli olduğundan toplanırken mutlaka eldiven kullanılması gerekir.
Ahududu meyvesi toplanıldığı an tüketilen bir meyvedir. Çok uzun ömürlü olmayan ahududu dalından kopartıldıktan 6 saat sonra kendini bırakabilir. Dolapta ise sadece 1 gün bekletilir. Ahududu meyvesi sert ve sulu görünümlü bir meyvedir. Hafif pembe ve kırmızı olan ahududu, elle toplanıldığında rengi elde kalır ve hemen geçmez. Ahududu meyvesi  tam bir besin kaynağıdır. İçerdiği yüksek mineral ve vitamin sayesinde bir çok hastalıklara iyi gelir. Ahududu meyvesi ülkemizde en çok Ege Bölgesinde bulunur. Diğer bölgelerde yetiştirmek isteyenler sulak ve serin bölgelerde yetiştirilebilinir.
Ahududu Meyvesi

/div>

Ahududu meyvesinin faydaları; 

içerdiği yüksek oranda B grubu vitamini ve C Vitamini sayesinde vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve güçlendirir. Ahududu meyvesi besin değerleri oldukça yüksek bir meyvedir. İçerdiği lif sayesinde bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı önler. Ahududu meyvesi  ateş düşürücü özelliği sayesinde ateşlenen çocukların yemesi için önerilir. Ahududu meyvesi en büyük faydası boğaz enfeksiyonuna iyi gelmesidir. Bademcik ağrısına  ve boğaz enfeksiyonu için ilaç değerinde bir meyvedir.

Hamilelikte ahududu meyvesinin faydaları,

Hamile olan bayanların bol bol ahududu meyvesi tüketmesi gerekir. Hamilelikte tüketilen ahududu meyvesi rahim katılmaları ve rahim ağrılarına çok iyi gelir.  Hamilelikte tüketilen ahududu meyvesi  kolay doğum yapmayı sağlar. Ahududu meyvesinin bilinen en önemli faydası, cildi güzelleştirmesidir. Cilt sorunlarında bol bol tüketilen ahududu meyvesi cildi rahatlatır ve cilde parlaklık verir.
Ahududu meyvesi sindirim sistemini düzenler ve kolaylaştırır. Hazım kolaylığı sağlayan ahududu meyvesi moda yanmasını önler. Kalp dostu olan ahududu meyvesini özellikle kalp yetmezliği olan kişilerin tüketmedinde fayda olacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 08.08.2016 11:30:55

Ahududu Meyvesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ahududu Meyvesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ahududu Sosu

Ahududu sosu, benim sevdiğim lezzetlerin başında yer alıyor. Ahududuyu pişirmek yerine suyunu kaynatarak azaltıp yapıldığından dolayı yoğun bir kıvama geliyor. Sütlü ve sütsüz çikolatalı tatlılara  yakıştığı gibi limonlu tatlılara...

Ahududu Likörü

Ahududu Likörü, ahududu sonbahar ve yaz mevsiminde kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Bir diğer adı frambuazdır. Ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılır. Ahududu gülgiller familyasına ait bir bitkidir. Ahudud...

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçeli kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basi...

Frambuaz Ahududu

Frambuaz Ahududu; adını Anadolu mitolojisinde bulunan İda Dağın ' dan almıştır. Frambuaz ahududu İda dağı böğürtleni olarak da bilinir. Ana vatanı Olimpos Dağı' dır. Ayrıca Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da da yaygın olarak yetişi...

Ahududu Çayı

Ahududu Çayının Hazırlanması: Şifa kaynağı olan bu çayı hazırlamak aslında çok kolaydır bir avuç kuru ve ufalanmış ahududu yaprağını bir, iki saat kadar soğuk suda bekletilmeye bırakılır. Daha sonra ıslanmış olan bu yaprakların...

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak da tük...

Ahududu Bitkisi

Ahududu bitkisi, gülgillerden çalı görünümlü dikenli bir bitkidir. Dağ çileği, framboise, rubus idaeus gibi isimleri vardır. Kümeler halinde ve kendiliğinden yetişir. Duta benzer meyvelerinden reçel, şurup ve likör yapılabilir. Me...

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu meyve dışarıdan görüntüsü açısından çileğe benzetilse de tadı daha ekşi bir...

Ahududu Yaprağı

Ahududu yaprağı; ı bitkisel özellikleri ve içeriğindeki bileşenler sayesinde bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Gülgiller familyasından olan ahududu bitkisi genelde ormanlarda yetişmektedir. Sulak yerlerde yetişen bir bitki türüdü...

Ahududu Yaprağı Çayı

Ahududu yaprağı çayı, sağlık için oldukça faydalı bir bitki çayıdır. Ahududu gül familyasından bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan yaz ortasına kadar büyür ve meyve vermeye başlar. Ahududu meyvesinin olgunlaşmamış hali önce yeş...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

ahududu, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018