ahududu.gen.tr
ahududu

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ahududu Rengi

Ahududu rengi, gülgiller familyasından olan ahududu yaz ve sonbahar mevsiminin, kırmızı renkte ve tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Genellikle böğürtlen ile karıştırılmakla birlikte görünüş itibariyle çileğe de benzemektedir. Adında ki ceylan anlamına  gelen ahu ve dut kelimesiyle birleşmesi sonucu bu ismi almıştır. Yani aslında ceylan dutu anlamına gelmektedir.
Genellikle ormanların açık bölgelerinde ya da yangın veya ağaç kesimi nedeniyle  ormanda açılan bölgelerde meydana gelmektedir. Bu tarz alanlarda büyümektedirler. Bu meyve Amerika, Asya ve Avrupa'nın birçok bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak asıl yurdu tam olarak bilinememektedir. Adındaki bilgilerden yola çıkılarak asıl yetiştirilen bölge Türkiye'de Ege bölgesi olarak tahmin edilmektedir. Meyvenin oluşumu 2 yılı aşkındır. 
Bitkinin gövdesi dikenlerle kaplıdır. Bitki belli bir süreden sonra beyaz bir çiçek açmaya başlar. Çiçek zamanla olgunlaşarak meyve haline gelmektedir. Tadı herkesçe hoş bulunan bir meyvedir. Ayrıca meyvenin çok çabuk bozulması dezavantajı olduğunu göstermektedir. Bu yüzden çok bekletilmeden tüketilmelidir. Çabuk bozulmasına rağmen dondurulmaya elverişli bir meyvedir.

Ahududu, direkt olarak yenilebileceği gibi meyveden, dondurma, şekerleme vs.
Ahududu Rengi

gibi elverişli şeyler de yapılabilmektedir. Meyvenin sağlık açısından da oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Besin değeri açısından oldukça zengindir. İnsan sağlığı açısından içerisinde B1, B2, B3, B6, C ve E vitaminleri bulunmaktadır. Ahududu meyvesi, damar ve doku büzücü özelliğe sahiptir. Meyve, ishali kesmekle birlikte kadınlarda regl dönemlerini düzene sokmaktadır. Doğum yapan kadınlarda ağrıyı azaltıcı etkiye sahiptir. Özellikle kadınlarda oluşan beyaz akıntıyı kesmektedir. 

Ahududu rengi, pembe ve kırmızı karışımı bir renkten oluşmaktadır. Meyve olgunlaşma döneminde koyulaştığı için koyu kırmızı veya pembeye benzemektedir. Ahududunun bazı çeşitlerinde çifte rengi bir arada görmek mümkündür. Açık pembe renk meyvenin olgunlaşma sürecine bağlı olarak koyulaşmaktadır. Bu renk mor ve siyah arasında bir tona bürünmektedir. Günümüzde hormonların etkisiyle yeni yetişen ahududular mavi ve sarı renkte de oluşabilmektedir. 

Ahududu rengi, özellikle kadınlar tarafından sıkça kullanılmaktadır. Ruj, oje vs. gibi kadınların kişisel bakım ürünlerinde ahududu renginin tonlarını görmek mümkündür. 

Yayınlanma Tarihi : 19.08.2016 11:03:14

Ahududu Rengi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ahududu Rengi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ahududu Sosu

Ahududu sosu, benim sevdiğim lezzetlerin başında yer alıyor. Ahududuyu pişirmek yerine suyunu kaynatarak azaltıp yapıldığından dolayı yoğun bir kıvama geliyor. Sütlü ve sütsüz çikolatalı tatlılara  yakıştığı gibi limonlu tatlılara...

Ahududu Likörü

Ahududu Likörü, ahududu sonbahar ve yaz mevsiminde kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Bir diğer adı frambuazdır. Ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılır. Ahududu gülgiller familyasına ait bir bitkidir. Ahudud...

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçeli kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basi...

Frambuaz Ahududu

Frambuaz Ahududu; adını Anadolu mitolojisinde bulunan İda Dağın ' dan almıştır. Frambuaz ahududu İda dağı böğürtleni olarak da bilinir. Ana vatanı Olimpos Dağı' dır. Ayrıca Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da da yaygın olarak yetişi...

Ahududu Çayı

Ahududu Çayının Hazırlanması: Şifa kaynağı olan bu çayı hazırlamak aslında çok kolaydır bir avuç kuru ve ufalanmış ahududu yaprağını bir, iki saat kadar soğuk suda bekletilmeye bırakılır. Daha sonra ıslanmış olan bu yaprakların...

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak da tük...

Ahududu Bitkisi

Ahududu bitkisi, gülgillerden çalı görünümlü dikenli bir bitkidir. Dağ çileği, framboise, rubus idaeus gibi isimleri vardır. Kümeler halinde ve kendiliğinden yetişir. Duta benzer meyvelerinden reçel, şurup ve likör yapılabilir. Me...

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu meyve dışarıdan görüntüsü açısından çileğe benzetilse de tadı daha ekşi bir...

Ahududu Yaprağı

Ahududu yaprağı; ı bitkisel özellikleri ve içeriğindeki bileşenler sayesinde bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Gülgiller familyasından olan ahududu bitkisi genelde ormanlarda yetişmektedir. Sulak yerlerde yetişen bir bitki türüdü...

Ahududu Yaprağı Çayı

Ahududu yaprağı çayı, sağlık için oldukça faydalı bir bitki çayıdır. Ahududu gül familyasından bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan yaz ortasına kadar büyür ve meyve vermeye başlar. Ahududu meyvesinin olgunlaşmamış hali önce yeş...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

ahududu, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018