ahududu.gen.tr
ahududu

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ahududu Şurubu

Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahududu vitamin açısından oldukça zengin olmasından dolayı şurubu çok tercih edilmektedir. Ahududu şurubunu yaptıktan sonra kapalı şişeler içinde serin bir yerde saklayarak bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için kış aylarında tüketebilirsiniz. Sanırım bu yöntemi hepimiz annelerimizden dolayı çok iyi biliyoruz. 

Ahududu Şurubu Nasıl Yapılır?

Ahududu Şurubu için gerekli malzemeler
  • 1 kilogram Ahududu
  • 1 kilogram toz şeker
  • 1 litre su 
  • 15 gram limon tuzu
  • 4-5 adet karanfil 
Ahududu Şurubu Yapılışı: Ahududuyu yıkamaya başlamadan önce çürüklerini ayırıp, saplarını çıkartalım. Ahududu tanelerini zedelemeden bol su ile  yıkayalım.Temizledikten sonra suyunu süzelim ve bir kaba alalım ve üzerine toz şekeri ekleyerek yaklaşık 11-12 saat bekleyelim. Bu bekleme işlemi esnasında üzerine eklediğimiz toz şekerlerin tamamen erimesi gerekli. Toz şekerler eridikten sonra ince delikli bir süzgeçten yada tülbentten geçirelim ve süzelim. Süzgeç içinde kalan posanın üzerine bir bardak su ekleyerek tekrar posayı iyice sıkalım ve süzelim.
Ahududu Şurubu

 Süzme işlemi bittikten sonra elde ettiğimiz şuruba kalan suyumuzu, limon tuzu ve karanfilleri ekleyerek, yaklaşık 20-25 dk  kısık ateşte kaynatalım. Ocaktan aldıktan sonra tekrar süzelim ve elde ettiğimiz Ahududu şurubunu soğuması için buzdolabında bekletelim. Ahududu şurubu soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Not: Ahududu şurubunu kaynadıktan sonra tekrar süzmez ve temiz, kuru şişelere yada kavanozlara koyarak buzdolabında muhafaza edebilir ve canınız çektiğinde 1 su bardağının 4/1 bu şurup koyup üzerine su ekleyerek de tüketebilirsiniz.

Ahududu Besin değerleri (100 gr) 
  • Karbonhidrat: 11,95 gr
  • Lif: 6,5 gr
  • Protein: 1,2 gr 
  • Kalsiyum: 40 mg
  • A Vitamini: 33 mg
  • C Vitamini: 26,2 mg
  • Potasyum:  20 mg 
  • Sodyum: 1 mg
  • Demir:  0,69 mg 
  • Yağ: 0,65 mg 
  • Kolesterol: 0 
Ahududu Şurubunun Faydaları,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Vücuttaki toksin maddeleri dışarıya atar
  • Kanı temizler 
  • Bademcik ve boğaz ağrısına faydalıdır
  • İdrar söktürür.

Yayınlanma Tarihi : 04.08.2016 17:53:41

Ahududu Şurubu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ahududu Şurubu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ahududu Sosu

Ahududu sosu, benim sevdiğim lezzetlerin başında yer alıyor. Ahududuyu pişirmek yerine suyunu kaynatarak azaltıp yapıldığından dolayı yoğun bir kıvama geliyor. Sütlü ve sütsüz çikolatalı tatlılara  yakıştığı gibi limonlu tatlılara...

Ahududu Likörü

Ahududu Likörü, ahududu sonbahar ve yaz mevsiminde kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Bir diğer adı frambuazdır. Ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılır. Ahududu gülgiller familyasına ait bir bitkidir. Ahudud...

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçeli kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basi...

Ahududu Çayı

Ahududu Çayının Hazırlanması: Şifa kaynağı olan bu çayı hazırlamak aslında çok kolaydır bir avuç kuru ve ufalanmış ahududu yaprağını bir, iki saat kadar soğuk suda bekletilmeye bırakılır. Daha sonra ıslanmış olan bu yaprakların...

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak da tük...

Frambuaz Ahududu

Frambuaz Ahududu; adını Anadolu mitolojisinde bulunan İda Dağın ' dan almıştır. Frambuaz ahududu İda dağı böğürtleni olarak da bilinir. Ana vatanı Olimpos Dağı' dır. Ayrıca Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da da yaygın olarak yetişi...

Ahududu Bitkisi

Ahududu bitkisi, gülgillerden çalı görünümlü dikenli bir bitkidir. Dağ çileği, framboise, rubus idaeus gibi isimleri vardır. Kümeler halinde ve kendiliğinden yetişir. Duta benzer meyvelerinden reçel, şurup ve likör yapılabilir. Me...

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu meyve dışarıdan görüntüsü açısından çileğe benzetilse de tadı daha ekşi bir...

Ahududu Fidanı

Ahududu fidanı, ülkemizin kuzey bölgeleri ile batıdan doğuya doğru uzanan bölgelerimizde rakım yüksekliği 1000 metre ve daha yüksek bölgelerimizde, özelliklede nem oranı fazla olan yerlerde, doğal olarak kendiliğinden yetişen bir...

Ahududu Böğürtlen

Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır.ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem tat hemde görünüm benzerlikleri taşımaktadır. Yine yetişme yerleri de hemen heme...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

ahududu, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018