ahududu.gen.tr
ahududu

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Gebelikte Ahududu Çayı

Gebelikte Ahududu Çayı; gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Fakat kısıtlı tüketilmelidir. Ahududu gül ailesinden olan bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan yaz mevsiminin ortalarına kadar buyümekredir. Bahçelerde özellikle yetiştirilebileceği gibi otluk alanlarda ve orman kenarlarında kendiliğinden de yetişir. Özellikle hamileliğinizde risk var ise düşük tehlikesi gibi ilk üç ayda kullanılmamalıdır. Çünkü rahimde kasılmalara neden olabilir. Gebeliğin ilk üç ayında hormon dengesini değiştirebilir.  Bunun için gebeler ilk üç ayda ahududu çayını kullanmamalıdır. Gebelikte ahududu çayı için kırmızı ahududu yaprağının çayı yapılır ve içilir. Gebelikte ahududu çayı gebeliğin üç ayında içilmelidir. Doktor Aviva Jill  Romm yaptığı araştırmalarda gebeliğin son üç ayında içilen ahududu çayının doğumla ilgili travmaları azaltabileceğini ve kanamayı önleyebileceğini düşünüyor. Bunun için hamile bayanlara gebeliğin son üç ayında ahududu çayını önermektedir.  Gebelikte ahududu çayı ilk üç ay içilmemelidir. Gebelikte ahududu çayını gebeliğin dördüncü ayından itibaren günde 1-2 fincan gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. 

Gebelikte ahududu çayı kalsiyum ve diğer mineraller bakımından çok zengindir. Gebelikte ahududu çayı rahim kaslarını besler. Gebelikte ahududu çayı dördüncü aydan sonra günde bir,  iki fincan kullanılır ise rahim kaslarını beslediği için rahim kaslarını güçlendirir. Hamile bayanlarda doğum başladıktan sonra içilen iki fincan ahududu çayı hamile bayanın rahatlatır ve kasılmaları azaltır. Hamile olan bayan daha kolay doğum yapar. Ahududu çayı kadın çayı olarakta bilinir. Gebelikte ahududu çayı kas gevşetici ve rahim güçlendirici olarak kullanılır.
Gebelikte Ahududu Çayı

Kadınlar ahududu çayını her zaman tüketmelidir. 

Ahududu çayı kadınlarda adet dönemlerinde sancı ve krampları azaltır. Adet dönemlerinde günde üç fincan içilebilir. Menopoza giren veya girecek olan bayanlarda sıkıntılarını azaltmak için günde üç bardak içebilir. Doğum yapan bayanlarda rahimin kendini daha çabuk toparlaması için içebilirler.  

Ahududu Çayının Faydaları;  
  • Yaraların iyileşmesini çabuklaştırır. 
  • Mide bulantısını alır.
  • Diş eti hastalıkları, boğaz ağrısı ve ağız içinin yaralarında iyileşme sağlar. Demlenen çayı gargara yapalım.
  • Safra akışını hızlandırır.
  • İshali keser. Günde en fazla üç bardak içilmelidir. 
  • Bronşit iyi gelir.
  • Kanı temizler. 
  • Adeti düzenler,  adet sancı ve kramplarına iyi gelir. 
Ahududu Çayının Hazırlanması; Kırmızı ahududu yaprağını kuru olarak veya taze olarak kullanabilirsiniz. Yalnız kurutulmuş kullanılacaksa son bir yıl İçinde kurutulmuş olmalıdır. Ahududunun bir avuç yaprağını bir litre kaynamış suda demleyin İçine bir tutam ısırgan otu da atabilirsiniz. Isırgan otu antioksidandır. Demlenen ahududu çayını hamileler günde 1-2 fincan tüketebilir. 

Ahududu Çayının Hazırlanması;  Kurutulmuş ve ufalanmış yaprakları 1-2 saat soğuk suda beklettikten sonra aynı suyla kaynatın. Bir fincan için bir çay kaşığı ahududu yaprağı yeterlidir. Kaynadıktan sonra beş dakika dinlendirin ve günde üç fincan tüketin. Yalnız gebelikte ahududu çayı ilk üç ay ve emzirme dönemlerinde önerilmez.

Yayınlanma Tarihi : 04.08.2016 17:54:24

Gebelikte Ahududu Çayı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gebelikte Ahududu Çayı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ahududu Sosu

Ahududu sosu, benim sevdiğim lezzetlerin başında yer alıyor. Ahududuyu pişirmek yerine suyunu kaynatarak azaltıp yapıldığından dolayı yoğun bir kıvama geliyor. Sütlü ve sütsüz çikolatalı tatlılara  yakıştığı gibi limonlu tatlılara...

Ahududu Likörü

Ahududu Likörü, ahududu sonbahar ve yaz mevsiminde kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Bir diğer adı frambuazdır. Ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılır. Ahududu gülgiller familyasına ait bir bitkidir. Ahudud...

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçeli kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basi...

Frambuaz Ahududu

Frambuaz Ahududu; adını Anadolu mitolojisinde bulunan İda Dağın ' dan almıştır. Frambuaz ahududu İda dağı böğürtleni olarak da bilinir. Ana vatanı Olimpos Dağı' dır. Ayrıca Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da da yaygın olarak yetişi...

Ahududu Çayı

Ahududu Çayının Hazırlanması: Şifa kaynağı olan bu çayı hazırlamak aslında çok kolaydır bir avuç kuru ve ufalanmış ahududu yaprağını bir, iki saat kadar soğuk suda bekletilmeye bırakılır. Daha sonra ıslanmış olan bu yaprakların...

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak da tük...

Ahududu Bitkisi

Ahududu bitkisi, gülgillerden çalı görünümlü dikenli bir bitkidir. Dağ çileği, framboise, rubus idaeus gibi isimleri vardır. Kümeler halinde ve kendiliğinden yetişir. Duta benzer meyvelerinden reçel, şurup ve likör yapılabilir. Me...

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu meyve dışarıdan görüntüsü açısından çileğe benzetilse de tadı daha ekşi bir...

Ahududu Yaprağı

Ahududu yaprağı; ı bitkisel özellikleri ve içeriğindeki bileşenler sayesinde bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Gülgiller familyasından olan ahududu bitkisi genelde ormanlarda yetişmektedir. Sulak yerlerde yetişen bir bitki türüdü...

Ahududu Yaprağı Çayı

Ahududu yaprağı çayı, sağlık için oldukça faydalı bir bitki çayıdır. Ahududu gül familyasından bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan yaz ortasına kadar büyür ve meyve vermeye başlar. Ahududu meyvesinin olgunlaşmamış hali önce yeş...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

ahududu, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018