{ "title": "Ahududu Bakımı", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/ahududu-bakimi.jpg", "date": "20.01.2024 02:38:28", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Ahududu Bakımından, önce kısa bir bilgi paylaşmak istedim. Ahududu her ortamda yetişebilen genellikle yabani olarak yetişen üzümsü bir meyve grubundan bir meyvedir. Asıl önemli olan ıslah edilerek üretilen ve yetiştirilen ahudududur. Islah edilerek yetiştirilen ahududu yabani olarak yetişen ahudududan daha verimli, daha kaliteli ve ekonomik yönden daha değeri daha fazla olan bir meyve olarak bilinmektedir. Ahududu ülkemizde birçok alanda tüketim alanı bulunan bir meyvedir örneğin ahududu taze şekilde yenilerek tüketilmesinin yanı sıra marmelat, reçel, konserve, likör yapımında, meyve suyu imalatında ve hatta pastacılık sanayi gibi birçok alanda kullanılan lezzetli ve bol miktarda c vitamine sahip bir tür meyvedir. Ahududu aile tarımına uygun çok karlı bir tarım ürünü olarak da bilinmektedir. Ayrıca ahududu bitkisi özelliği ile toprak kaymalarını engelleyen bir bitki olarak da bilinir.