{ "title": "Ahududu Bitkisi", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/ahududu-bitkisi.jpg", "date": "21.01.2024 14:39:38", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Ahududu bitkisi, gülgillerden çalı görünümlü dikenli bir bitkidir. Dağ çileği, framboise, rubus idaeus gibi isimleri vardır. Kümeler halinde ve kendiliğinden yetişir. Duta benzer meyvelerinden reçel, şurup ve likör yapılabilir. Meyveleri kırmızı renkli ve tatlıdır. Ahu kelimesi ceylan anlamına geldiği için, ceylan dutu da denmektedir. Genelde ormanların yangın ya da kesim nedeniyle açılan yerlerinde büyür. Daha çok nemli bölgelerde üretilen bu bitki, arılar için önemli bir yeri vardır. Ahududu bitkisinin yaprakları bitki çaylarında kullanılmaktadır. Bu çaylar taze ya da kurutulmuş formlarda kullanılabilmektedir.

Ahududu bitkisi faydaları nelerdir?
Ahududu bitkisinin yapraklarını ufak parçalar haline getirdikten sonra 1 çay kaşığı kadarını soğuk suda 1 saat bekletin. Daha sonra 1 fincan kadar su ile kaynatıp soğumaya bırakın. Sıcak ya da ılık içebilirsiniz. Günde 3 bardak kadar tüketilebilir. Ahududu bitkisinin meyvelerinden çok güzel reçel yapabilirsiniz.

Ahududu bitkisi zararları nelerdir?

Tükettiğimiz yararlı şeyler bilinçsiz şekilde kullanıldığında elbette ki zararlı da olacaktır. Düzenli kullanmanız gereken ilaçlar var ise mutlaka doktorunuza bilgi veriniz. Mide ve sindirimi yolu rahatsızlıkları yaşayanlar çok fazla tüketmemelidir. Bu rahatsızlıklar yara vb. Rahatsızlıklardır.
" } ] }