{ "title": "Ahududu Çeşitleri", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/ahududu-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 15:59:39", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgelerinde yetişirler. Ama bazı çeşitleri ise sıcak bölgelerde yetişir. Havanın oransal neminin fazla olduğu bölgelerde doğal olarak kendiliğinden gelişir. Bu yörelerde bulunan insanlar tarafından çeşitli isimler konarak ay çileği, ayı üzümü, more, madımak, kavuklu çilek, kırmızı böğürtlen ve it üzümü) diyebilirler. Son zamanlarda dondurma tekniklerinin geliştirilmesiyle yurt içinde ihraç edilen dondurulmuş ürünler içinde Ahududu önemli bir paya sahiptir. Bunun için soğuk hava işletmeleri tarafından istenilen ürünler arasında yer almaktadır. Yüksek fiyatlara alıcı bulmaktadır. Ahududu çeşitlerini yetiştirmede güneşlenmenin büyük önemi vardır. Yeterli güneşlenmede, daha iyi sürgün olduğu gözlenmektedir. Yaygın olarak yetiştirilen Ahududu çeşitleri ve özelliklerinin bazıları şunlardır.