{ "title": "Ahududu Kurusu", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/ahududu-kurusu.jpg", "date": "19.01.2024 14:28:03", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Ahududu Kurusu, gülgiller familyasından olan yaz ve bahar mevsimlerinde kırmızı renkli ve tatlı bir meyve veren bitki türüne ahududu adı verilmektedir. Güzel bir görünüme sahip olması ve hoş kokusuyla insanlarda tüketme isteği uyandıran ahududu, sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Bu meyvenin kurutulmuş haline ise ahududu kurusu adı verilmektedir. Kraft çuvallar ile paketlenen bu meyvenin satımı toptan şekilde yapılmaktadır. Özelikle çayı ile birçok hastalığın giderilmesinde kullanılmaktadır.

Ahududu kurusu nerelerde kullanılır?
Ahududu kurusunun faydaları nelerdir?

Taze olan ahududu meyvesi gerekli işlemlerden geçirilerek kurutuluyor. Kurutulma esnasında özsuyu kaybolan meyvenin özü kalıyor ve bu ahududu kurusu içerisinde besin değerleri, vitaminler, etken maddeler bitkinin doğal haline oranla artıyor. Hem tazesini hem de kurtulmuş halini tüketmek aynı derecede fayda sağlamaktadır. Aralarındaki tek fark ise kurutulmuş ahududunun besin değerinin daha fazla olmasıdır. Ahududu kurusunun faydaları ise şöyledir:
" } ] }