{ "title": "Ahududu Reçeli", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/ahududu-receli.jpg", "date": "19.01.2024 22:28:46", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçeli kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basittir. Taze meyvelerle yapabileceğimiz gibi marketten dondurulmuş olarak satılan ahududu ile de pişirebiliriz. Reçelin doğru kıvama geldiğini anlamak reçeli ağzınıza aldığınızda yoğun bir ahududu tadı kalmasından anlayabilirsiniz. Ahududu reçeli yapmak çok basit olduğu için henüz acemi olan bayanlar ahududu reçeli ile başlayabilirler. Kahvaltı sofralarından vazgeçemediğimiz ve eksik etmediğimiz, reçeli kendi evinizde özenle hazırlayarak doğal meyveler kullanarak arkadaşlarınızın ve sevdiklerinizin damak lezzetine sunabilirsiniz. Ahududu reçeli kırmızı renkte ve taneleri ile göz dolduran yoğun bir kıvama sahip çok lezzetli bir reçel türüdür. Sizler de bu son derece pratik, rengi ve taneleri ile iştah kabartan bu reçeli yaparak kahvaltı sofranızı daha çeşitli bir hale getirebilirsiniz. Ahududu, aynı zamanda \"frambuaz\" diye bilinen bir orman meyvesidir. Yaz ve sonbahar mevsimlerinde toplanır. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olmasının yanında bilinen birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir. 100 gram ahududu meyvesi 50 kalori kadardır.

Ahududu Reçeli Malzemeleri
Ahududu reçeli nasıl yapılır?

Taze ahududuları alıp temizce yıkandıktan sonra bir süzgece koyup birkaç dakika suyunun süzülmesini bekleyin. İsterseniz dondurulmuş ahududuyu da marketlerden alabilirsiniz. Ahududuları pişireceğiniz tencereye alıp şekeri üzerine ilave edin. Şekerle buluşturmuş buzdolabına koyarak bir gece bekletin. Bir gece bekledikten sonra ahududular iyice suyunu salmış olacaklardır.

Ertesi gün buzdolabından çıkarıp ocağın üzerine alıp kısık ateşte biraz kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ahududu reçelinin ağır ağır kaynayarak koyulaşmasını bekleyin. Kaynayan reçelin üzerinde pembe köpükler oluşacaktır. Köpükleri tahta kaşık yardımıyla her birikmede alın.
Koyulaşan ahududu reçelini ocaktan indirmeden önce limon suyunu ilave ederek 5 dk daha kaynatın.

Reçeli sıcakken kavanozların içine doldurun. Kavanozun etrafını sildikten sonra kapağını iyice kapatın. Arkasından reçel kavanozu muzu ters çevirin.

Kendi mutfağımızda hazırlamış olduğumuz ahududu reçeli 1 gün dinlendikten sonra serin ve kuru bir yerde istediğiniz kadar bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }