{ "title": "Ahududu Şerbeti", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/ahududu-serbeti.jpg", "date": "21.01.2024 05:22:38", "author": "İlkgün Şahbazoğlu", "article": [ { "article": "Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak da tüketilebilir. Ahududu vücudumuzdaki toksinleri dışarı atmamızda yardımcı olur. Ateşliyken ahududu kullanılırsa ateş düşürücü özelliği de vardır. Ahududu kansızlık, verem ve romatizma gibi hastalıklar içinde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Ahududu idrar söktürdüğü için kabızlığı giderir. Olgun bir ahududu da bol miktarda A vitamini bulunur. Böbrek ve şeker hastaları için en ideal meyvelerden biridir. Kan şekerini ve tansiyonu düşürür. Günde 150-200 gram ahududu yemek bağışıklık sistemimizi çok ciddi şekilde destekler.