{ "title": "Ahududu Şerbeti", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/ahududu-serbeti.jpg", "date": "21.01.2024 05:22:38", "author": "İlkgün Şahbazoğlu", "article": [ { "article": "Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak da tüketilebilir. Ahududu vücudumuzdaki toksinleri dışarı atmamızda yardımcı olur. Ateşliyken ahududu kullanılırsa ateş düşürücü özelliği de vardır. Ahududu kansızlık, verem ve romatizma gibi hastalıklar içinde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Ahududu idrar söktürdüğü için kabızlığı giderir. Olgun bir ahududu da bol miktarda A vitamini bulunur. Böbrek ve şeker hastaları için en ideal meyvelerden biridir. Kan şekerini ve tansiyonu düşürür. Günde 150-200 gram ahududu yemek bağışıklık sistemimizi çok ciddi şekilde destekler.

Ahududu Şerbetinin Malzemeleri
Ahududu Şerbeti Nasıl Yapılır?

Ahududuları bol suda ezmemeye dikkat ederek yıkayınız. Ahududuları süzdükten sora toz şekerle yoğurunuz. Şekerin erimesi için 10-11 saat kadar bekleyiniz. Bu kez daha ince delikli süzgeçten geçirip tekrar süzün. Süzgecin içinde kalan posaya su ilave edip tekrar yoğurmaya başlayın. Posayı tekrar süzüp suyunu sıkın. Elde ettiğiniz şerbete 15 gram limon tuzunu ve karanfilleri ekleyerek 20 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra tekrar süzüp çıkan şerbeti buz dolabında bekletin. Şerbet yeteri kadar soğuduğu zaman servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }