{ "title": "Ahududu Sosu", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/ahududu-sosu.jpg", "date": "23.01.2024 03:30:21", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Ahududu sosu, benim sevdiğim lezzetlerin başında yer alıyor. Ahududuyu pişirmek yerine suyunu kaynatarak azaltıp yapıldığından dolayı yoğun bir kıvama geliyor. Sütlü ve sütsüz çikolatalı tatlılara yakıştığı gibi limonlu tatlılara da harika bir tat veriyor. Ahududu sosunun en zor kısmı ise çekirdeğini ayırabilmektir. İnce bir süzgeçten geçirerek bu işlemi yapabilirsiniz veya iyi bir karıştırıcı sayesinde de kurtulabilirsiniz. Eğer ahududu çekirdeğini seviyorum derseniz bu işlemlere gerek kalmayacaktır. Bu tarife birkaç damla limon suyu ilave ederseniz Ahududu tadını daha iyi almanıza yardımcı olur. Ahududu sosunu çocuklarınıza hazırladığınız her şey le çok rahat verebilirsiniz. Çünkü vitamin ve mineraller açısından çok önemli bir meyvedir. Tadından da bilindiği üzere gayet lezzetli bir yiyecek. Ahududu sosunu kurabiyeler de pastaların üzerinde dondurmalarda tatlı ve hatta kahvaltılık olarak bile güvenle kullanabilirsiniz. Ekmek arası çocuklarımıza Öğün aralarında bulunmaz bir lezzet.

Ahududu sosu için gerekli olan malzemeler
Ahududu sosu nasıl yapılır?

Dondurulmuş ahududuları derin bir kaba koyun ve isteğe göre süzgeçten geçirin bu işlem biraz zahmetli olabilir. Ahududular çözüldüğünde bir kaşık kullanarak ezin. Bütün sularını bıraktıktan sonra yaklaşık bir bardak kadar Ahududu suyu elde edersiniz. Sonra bir kaba alıp kısık ateşte 1/4 bardak kalana kadar pişirilir. Elde edilen Ahududu sosuna isteğe göre şeker ve limon suyu da kayıp bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın ve sosunuz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }