{ "title": "Ahududu Şurubu", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/ahududu-surubu.jpg", "date": "21.01.2024 11:29:56", "author": "Firdevs Yılmaz", "article": [ { "article": "
Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (Temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahududu vitamin açısından oldukça zengin olmasından dolayı şurubu çok tercih edilmektedir. Ahududu şurubunu yaptıktan sonra kapalı şişeler içinde serin bir yerde saklayarak bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için kış aylarında tüketebilirsiniz. Sanırım bu yöntemi hepimiz annelerimizden dolayı çok iyi biliyoruz.

Ahududu Şurubu Nasıl Yapılır?

Ahududu Şurubu için gerekli malzemeler
Ahududu Şurubu Nasıl Yapılır?

Ahududuyu yıkamaya başlamadan önce çürüklerini ayırıp, saplarını çıkartalım. Ahududu tanelerini zedelemeden bol su ile yıkayalım. Temizledikten sonra suyunu süzelim ve bir kaba alalım ve üzerine toz şekeri ekleyerek yaklaşık 11-12 saat bekleyelim. Bu bekleme işlemi esnasında üzerine eklediğimiz toz şekerlerin tamamen erimesi gerekli. Toz şekerler eridikten sonra ince delikli bir süzgeçten ya da tülbentten geçirelim ve süzelim. Süzgeç içinde kalan posanın üzerine bir bardak su ekleyerek tekrar posayı iyice sıkalım ve süzelim. Süzme işlemi bittikten sonra elde ettiğimiz şuruba kalan suyumuzu, limon tuzu ve karanfilleri ekleyerek, yaklaşık 20-25 dk kısık ateşte kaynatalım. Ocaktan aldıktan sonra tekrar süzelim ve elde ettiğimiz Ahududu şurubunu soğuması için buzdolabında bekletelim. Ahududu şurubu soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Ahududu şurubunu kaynadıktan sonra tekrar süzmez ve temiz, kuru şişelere ya da kavanozlara koyarak buzdolabında muhafaza edebilir ve canınız çektiğinde 1 su bardağının 4/1 bu şurup koyup üzerine su ekleyerek de tüketebilirsiniz.

Ahududu Besin değerleri (100 gr)
Ahududu Şurubunun Faydaları Nelerdir?
" } ] }