{ "title": "Ahududu Suyu", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/ahududu-suyu.jpg", "date": "19.01.2024 00:16:47", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Ahududu suyu; yaz aylarında son derece önemli bir içecektir. Ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca güzel tadı ve hoş kokusu bulunmaktadır. Ahududu suyunun birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir. Peki Ahududu suyunu nasıl yapılır. Ahududu suyu özellikle çocukların severek içtiği bir içecek türüdür. Yazın güneşli günlerinde ve serin akşamlarında sevdiklerinize beraber tüketebileceginiz son derece sağlıklı ve beslenme açısından da çok önemli bir meşrubattır. Hem son derece doğal ve çok sayıda hastalığa karşı bizleri koruyucu etkisi olan Ahududu suyunu buzlukta yaklaşık 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz. Konsantre olarak sakladığınız Ahududu suyunu ağzı kapalı kaplarda saklamak mümkün.

Ahududu suyu için gerekli olan malzemeler
Ahududu suyu nasıl yapılır?

Ahududuyu sap ve çöllerinden ayıklayarak temizleyin. Sonra bir tencereye koyarak bol suda incitmeden yıkayın. İnce bir süzgeç yardımıyla sudan çıkarın. Ahududu ve toz şekeri iyice ovarak şekerin tamamen erimesi için 11-12 saat bir kenarda bekletin. Şeker tamamen eridiği zaman ince bir süzgeç yardımıyla çekirdeğini ayırın ve sıkarak süzün. Süzgeçte kalan posaya bir miktar su ilave ederek tekrar sıkın ve süzün. Elde ettiğimiz suya limon tuzunu katarak eriyene kadar karıştırın. Süzerek elde ettiğimiz Ahududu suyunu konsantre şekilde kullanılabilir ve severek yükleyebilirsiniz. Ağzı kapalı cam kavanozların içine koyarak serin ve kuru yerlerde muhafaza edebilirsiniz. Oldukça lezzetli Ahududu suyunu arzu ettikçe sulandırarak servis edebilirsiniz. Bir bardağa iki parmak koymak yeterli olacaktır üzerini suyla tamamlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }