{ "title": "Ahududu Yaprağı", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/ahududu-yapragi.jpg", "date": "19.01.2024 16:18:01", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Ahududu yaprağı; ı bitkisel özellikleri ve içeriğindeki bileşenler sayesinde birçok hastalığa iyi gelmektedir. Gülgiller familyasından olan ahududu bitkisi genelde ormanlarda yetişmektedir. Sulak yerlerde yetişen bir bitki türüdür. Ahududu bitkisinin meyvesi de oldukça sevilmektedir. Bitkisi renklidir ve taze yenildiğinde oldukça lezzetlidir. Yazın taze hali kışın ise reçeli yapılan bu bitkinin yaprakları da toplanıp kurutulmaktadır. Ahududu yaprakları genellikle güneşte kurutulduktan sonra kışın bitki çayı yapmak için kullanılmaktadır. Kurutulmuş ahududu yaprakları kaynatılıp içildiğinde vücutta birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Nemli yerlerde kolayca yetiştirilebilen bu bitki doğal antibiyotik olarak bilinmektedir. Bahçelerde kolaylıkla yetiştirilmesi mümkün olan bu bitki ormanlarda yabani olarak yetiştiğinde genellikle kendine ağaçların açık verdiği yerlerde, ağaçların önceden kesilmiş ve açıklık ortaya çıkmış olan yerlerde veya yangın sonrasında ağaçların seyrekleştiği bölümlerde yetişirler. Ahududu bitkisi çoğu zaman böğürtlenle karıştırılır. Bunun sebebi görünüm ve lezzet olarak birbirine benzemesidir. Ahududu yaprakları taze veya kurutulmuş olarak bitki çaylarında kullanır. Yaprakları 3'lü veya 5'li gruplar halinde bulunur ve altları gümüş beyaz renktedir.

Ahududu türü 2 çeşittir

Yabani olan türü yazın çok kısa bir dönemde meyve vermektedir diğer türü ise sürekli meyve veren bir yapıya sahiptir. Ahududu yaprağı kurutulup kaynatıldığında düzenli bir şekilde günde 1 bardak içmek kişi vücuduna fayda sağlayacaktır. Günde 3 bardaktan fazla içmek uygun olmayabilir. Bunun için 3 bardağın yukarısına çıkmamak gerekmektedir.

Ahududu yaprağı faydaları nelerdir?
Ahududu yaprağının kaynatılıp içilmesinin sakıncalı olduğu durumlar
" } ] }