{ "title": "Ahududu Yetiştiriciliği", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/ahududu-yetistiriciligi.jpg", "date": "19.01.2024 23:20:26", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Ahududu yetiştiriciliği, ahududu kolay olduğu kadar, bakımı masrafsız bir tarım ürünüdür. Üzümsü meyvelerden olan ahududu hızla geliştiğinden, dikimin ardından kısa sürede meyve verir. Ancak verimin tam olması için en az 4 yıl beklenmesi gerekir. Bir ahududu bahçesinin iyi bir bakımla, budamayla 10 yıl ürün vermesi sağlanır. Ahududu hem taze olarak tüketilebilir hem de işlenir meyve suyu, pasta, dondurma, reçel gibi ürünlerde kullanılabilir. C vitamini zengini olan meyvenin gıda sanayinde önemli bir yeri vardır.