{ "title": "Frambuaz Ahududu", "image": "https://www.ahududu.gen.tr/images/frambuaz-ahududu.jpg", "date": "20.01.2024 06:12:26", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Frambuaz Ahududu; adını Anadolu mitolojisinde bulunan İda Dağın 'dan almıştır. Frambuaz ahududu İda dağı böğürtleni olarak da bilinir. Ana vatanı Olimpos Dağı'dır. Ayrıca Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da da yaygın olarak yetişir. Frambuaz Ahududu bir, bir buçuk metre boyunda olan bir bitkidir. Frambuaz Ahududunun meyvesi kırmızı renktedir. Haziran ve Temmuz aylarında beyaz renkli çiçekler açar. Ormanlık alanların kenarlarında ve korularda yetişir. Yaprakları ve çiçekleri gölgede kurutulur. Meyveleri taze olarak tüketildiği gibi suyu da sıkılarak tüketilir. Meyveleri eczacılıkta kullanılır. Türkiye'de geniş bir yetişme alanı vardır. Frambuaz Ahududunun üretimi kolaydır ve maliyeti düşüktür. Frambuaz Ahududu fidanının aşı sorunu yoktur.

Frambuaz Ahududunun İçeriği

Frambuaz ahududunun yapraklarında tanen, organik asitler ve C vitamini vardır. Frambuaz Ahududunun meyvesinde pektin, şeker, C vitamini ve demir bulunur.

Frambuaz Ahududunun Faydaları Nelerdir?
Frambuaz AhududununKullanıldığı Yerler

Frambuaz ahududu meyveli pastalara lezzet verir. Frambuaz Ahududu meyveli pastalar için vazgeçilmezdir.

Frambuaz Ahududu Çayı

Yarım avuç taze ya da kurutulmuş çiçeğini bir litre suda kaynatın. Elde ettiğiniz karışımı demlenmesini için beş dakika dinlendirin. Frambuaz ahududu çayını günde üç, dört fincan içelim.

Frambuaz Ahududunun Gargarası

Frambuaz ahududunun kuru yaprağını ve çiçeğini bir litre suda kaynatın ve gargara olarak kullanın. Gargara için hazırladığınız sıvıyı göz enfeksiyonlarında pansuman ve kompres yapmak için kullanabilirsiniz. Sağlıklı günler.
" } ] }