ahududu.gen.tr
ahududu

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ahududu Yaprağı Çayı

Ahududu yaprağı çayı, sağlık için oldukça faydalı bir bitki çayıdır. Ahududu gül familyasından bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan yaz ortasına kadar büyür ve meyve vermeye başlar. Ahududu meyvesinin olgunlaşmamış hali önce yeşil sonra kırmızıdır. Olgunlaşma döneminde ise ahududu meyvesi siyaha dönmektedir. Ahududu bitkisi yabani olarak ormanlık ve ağaçlık alanlarda su diplerinde yetişir fakat şimdi bir çok bahçede aşılanmış hali ile yetiştirilmektedir. Ahududu yaprakları çok uzun yıllardır çeşitli sağlık sorunlarına iyi gelmektedir ve vücuda fayda sağlamaktadır. Ahududu bitkisinin ana vatanı Asya olarak bilinmektedir. Ahududu bitkisinin meyveleri de oldukça yararlıdır. Bağışıklığı arttırıcı özelliklere sahiptir. Ahududu meyvesi doğal antibiyotik içermektedir. Ahududu bitkisinin meyvesi taze yendiği gibi reçel olarak ta tüketilebilir. Yaprakları ise kurutulup özellikle kış aylarında içilmek için saklanır. Ahududu yapraklarının kışa saklanmasının bir sebebi de ahududu yapraklarının vücut direncini arttırması ve soğuk algınlıklarına iyi gelmesidir. Bir çok bahçede bitki olarak yetiştirilen ahu dudu sulak yerleri sevmektedir ve o bölgelerde daha rahat yetişmektedir.

Ahududu yaprağı çayı faydası:
  • Vücutta bulunan kanı temizler
  • Kişide bulunan boğaz ağrısına iyi gelir
  • Diş eti hastalıklarının tedavisinde oldukça etkilidir.
    Ahududu Yaprağı Çayı

    /li>
  • Kadınlarda adet düzensizliklerine iyi gelmektedir
  • Adet öncesi ağrıları azaltır
  • Bağırsak hastalıklarına ve ishale iyi gelmektedir.
  • Bronşit hastalığına iyi gelmektedir.
  • Gastrit tedavisine iyi gelmektedir
  • Kişide bulunan öksürük problemlerini giderir
  • Emzirme dönemlerinde anne sütünü artırıcı özelliğe sahiptir
  • Vücuttaki iltihapları giderir
Ahududu yaprağı çayı yapılışı:

Ahududu yaprakları öncelikle güneşte kurutulur ve sonrasında ufalanarak kırıntılar haline getirilir. Kırıntı haline getirilmiş ahududu yapraklarını 1 veya 2 saat soğuk suda beklettin. Ahududu yaprağının faydalarından maksimum derecede faydalanmak için ahududu yaprağı kırıntılarını ıslattığınız suyla haşlayın. 1 fincan ahududu çayı yapmak için 1 kay kaşığı ahududu yaprağının kırıntısı yeterlidir. Kurutulmuş ahududuyu iyice kaynattıktan sonra 5 dakika soğumasını bekleyip süzerek içebilirsiniz. gebelik ve emzirme döneminde olan kadınlar hariç diğer bireyler günde 3 bardak içebilirler. Fakat 3 bardaktan fazlası uygun olmayabilir.

Ahududu yaprağı çayı kimlere tavsiye edilmez:
  • Ahududu bitkisine alerjisi olanlar
  • Böbrek taşı olanlar
  • İdrar yollarında taş veya kum bulunanlar
  • Damla hastalıkları olanlar
  • Gebelik döneminde olanlar

Yayınlanma Tarihi : 04.08.2016 18:24:08

Ahududu Yaprağı Çayı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ahududu Yaprağı Çayı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ahududu Sosu

Ahududu sosu, benim sevdiğim lezzetlerin başında yer alıyor. Ahududuyu pişirmek yerine suyunu kaynatarak azaltıp yapıldığından dolayı yoğun bir kıvama geliyor. Sütlü ve sütsüz çikolatalı tatlılara  yakıştığı gibi limonlu tatlılara...

Ahududu Likörü

Ahududu Likörü, ahududu sonbahar ve yaz mevsiminde kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Bir diğer adı frambuazdır. Ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılır. Ahududu gülgiller familyasına ait bir bitkidir. Ahudud...

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçeli kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basi...

Ahududu Çayı

Ahududu Çayının Hazırlanması: Şifa kaynağı olan bu çayı hazırlamak aslında çok kolaydır bir avuç kuru ve ufalanmış ahududu yaprağını bir, iki saat kadar soğuk suda bekletilmeye bırakılır. Daha sonra ıslanmış olan bu yaprakların...

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak da tük...

Frambuaz Ahududu

Frambuaz Ahududu; adını Anadolu mitolojisinde bulunan İda Dağın ' dan almıştır. Frambuaz ahududu İda dağı böğürtleni olarak da bilinir. Ana vatanı Olimpos Dağı' dır. Ayrıca Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da da yaygın olarak yetişi...

Ahududu Bitkisi

Ahududu bitkisi, gülgillerden çalı görünümlü dikenli bir bitkidir. Dağ çileği, framboise, rubus idaeus gibi isimleri vardır. Kümeler halinde ve kendiliğinden yetişir. Duta benzer meyvelerinden reçel, şurup ve likör yapılabilir. Me...

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu meyve dışarıdan görüntüsü açısından çileğe benzetilse de tadı daha ekşi bir...

Ahududu Fidanı

Ahududu fidanı, ülkemizin kuzey bölgeleri ile batıdan doğuya doğru uzanan bölgelerimizde rakım yüksekliği 1000 metre ve daha yüksek bölgelerimizde, özelliklede nem oranı fazla olan yerlerde, doğal olarak kendiliğinden yetişen bir...

Ahududu Böğürtlen

Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır.ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem tat hemde görünüm benzerlikleri taşımaktadır. Yine yetişme yerleri de hemen heme...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

ahududu, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018