Ahududu Yaprağı Ahududu yaprağı; ı bitkisel özellikleri ve içeriğindeki bileşenler sayesinde bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Gülgiller familyasından olan ahududu bitkisi genelde ormanlarda yetişmektedir. Sulak yerlerde yetişen bir bitki türüdür. Ahududu bitkisinin meyvesi de oldukça sevilmektedir. Bitkisi renklidir ve taze yenildiğinde oldukça lezzetlidir. Yazın taze hali kışın ise reçeli yapılan bu bitkinin yaprakları da toplanıp kurutulmaktadır. Ahududu yaprakları genellikle güneşte kurutulduktan sonra kışın bitki çayı yapmak için kullanılmaktadır. Kurutulmuş ahududu yaprakları kaynatılıp içildiğinde vücutta bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Nemli yerlerde kolayca yetiştirilebilen bu bitki doğal antibiyotik olarak bilinmektedir. Bahçelerde kolaylıkla yetiştirilmesi mümkün olan bu bitki ormanlarda yabani olarak yetiştiğinde genellikle kendine ağaçların açık verdiği yerlerde, ağaçların önceden kesilmiş ve açıklık ortaya çıkmış olan yerlerde veya yangın sonrasında ağaçların seyrekleştiği bölümlerde yetişirler. Ahududu bitkisi çoğu zaman böğürtlenle karıştırılır. Bunun sebebi görünüm ve lezzet olarak birbirine benzemesidir. Ahududu yaprakları taze veya kurutulmuş olarak bitki çaylarında kullanır. Yaprakları 3 lü veya 5 li gruplar halinde bulunur ve altları gümüş beyaz renktedir.
Ahududu türü 2 çeşittir.
Yabani olan türü yazın çok kısa bir dönemde meyve vermektedir diğer türü ise sürekli meyve veren bir yapıya sahiptir. Ahududu yaprağı kurutulup kaynatıldığında düzenli bir şekilde günde 1 bardak içmek kişi vücuduna fayda sağlayacaktır. Günde 3 bardaktan fazla içmek uygun olmayabilir. Bunun için 3 bardağın yukarısına çıkmamak gerekmektedir. Ahududu yaprağı faydaları: - Kanı temizler
- Vücudu toksinlerden arındırır
- Boğaz ağrılarına iyi gelmektedir.
- Bronşit hastalığına iyi gelmektedir
- Adet düzensizliklerini bitirir
- Regl sendromlarını yok eder
- Diş ve diş eti tedavilerinde kullanılmaktadır
- Bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir
- Kadınlarda akıntıyı gidermekte fayda sağlar
Ahududu yaprağının kaynatılıp içilmesinin sakıncalı olduğu durumlar:- Gebelik dönemi geçiren kadınların içmesi
- İdrar yollarında taş olan kişilerin içmesi
- Böbreklerinde taş olan insanların içmesi
- Damla hastalığı olan kişilerin içmesi önerilmemektedir.
Son Güncelleme : 29.11.2018 00:44:29 Ahududu Yaprağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Ahududu Yaprağı" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Rüyada Ahududu Yemek | Rüyada ahududu yemek, rüyada ahududu görmek, rüya sahibinin hayatı tam anlamıyla tadında yaşayacağı anlamına gelmektedir. Rüya sahibinin Kazancı'nın artacağına ve malına mal katacağına delalet etmektedir. Rüyasında ahududu yediğini gören kişinin kısm... |  | Ahududu Ağacı | Ahududu Ağacı, boyu bir, bir buçuk metre civarındadır. Dal kısımlarından kırmızı renkli meyveleri olan ve beyaz renkli çiçekler şeklinde açan bir ağaç türüdür. Ahududu ağacı genelde ormanlık alanlarda yetişmektedir. Ahududu ağacının dikenli bir yapıs... |  | Ahududu Bakımı | Ahududu Bakımından, önce kısa bir bilgi paylaşmak istedim. Ahududu her ortamda yetişebilen genellikle yabani olarak yetişen üzümsü bir meyve grubundan bir meyvedir. Asıl önemli olan ıslah edilerek üretilen ve yetiştirilen ahududu dur. Islah edilerek ... |  | Ahududu Şurubu | Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahududu vitamin açısından oldukça zengin olmasından dolayı şurubu çok tercih edilmektedir. Ahududu şu... |  | Ahududu Suyu | Ahududu suyu; yaz aylarında son derece önemli bir içecektir. Ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca güzel tadı ve hoş kokusu bulunmaktadır. Ahududu suyunun birçok hastalığa iyi geldiği söylenmekt... |  | Ahududu Yetiştiriciliği | Ahududu yetiştiriciliği, ahududu kolay olduğu kadar, bakımı masrafsız bir tarım ürünüdür. Üzümsü meyvelerden olan ahududu hızla geliştiğinden, dikimin ardından kısa sürede meyve verir. Ancak verimin tam olması için en az 4 yıl beklenmesi gerekir. Bir... |  | Ahududu | Ahududu, veya diğer adıyla frambuaz sonbahar ve yaz mevsiminde tatlı ve kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Latince adı Rubus idaeus'tur. Ahududu ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılan bir meyve olmakla birlikte, görüntü itibariyl... |  | Ahududu Çeşitleri | Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgelerinde yetişirler. Ama bazı çeşitleri ise sıcak bölgelerde yetişir. Havanın oransal neminin fazl... |  | Ahududu Meyvesi | Ahududu meyvesi; franbuaz gillerden olan sonbahar ve yaz mevsiminde küçük ve kırmızı olan tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi adını ceylandan alır. Ahu ceylan anlamına geldiğinden halk arasında ceylan duru diye bilinir. Ahududu meyvesi, çok lezzetli ... |  | Ahududu Yağı | Ahududu yağı; Ahududu veya frambuaz denilen meyveden elde edilen şifalı bitki yağıdır. Bu ya özellikle cilt bakımı için çok faydalı olduğu için Kozmetik sektöründe cilt maskelerinde çok sık kullanılır. Neredeyse her 10 kadından yedisinde cilt sorunla... |  | Ahududu Marmelatı | Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu marmelatı hazırlamak oldukça basittir. Marketten satın almış olduğunuz dondurulmuş ahududularla ya ... |  | Ahududu Rengi | Ahududu rengi, gülgiller familyasından olan ahududu yaz ve sonbahar mevsiminin, kırmızı renkte ve tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Genellikle böğürtlen ile karıştırılmakla birlikte görünüş itibariyle çileğe de benzemektedir. Adında ki ceylan a... | | | Rüyada Ahududu Yemek | | Ahududu Ağacı | | Ahududu Bakımı | | Ahududu Şurubu | | Ahududu Suyu | | Ahududu Yetiştiriciliği | | Ahududu | | Ahududu Çeşitleri | | Ahududu Meyvesi | | Ahududu Yağı | | Ahududu Marmelatı | | Ahududu Rengi | | Ahududu Kurusu | | Hamilelikte Ahududu Çayı | | Ahududu Kompostosu | | Gebelikte Ahududu Çayı | | Ahududu Şerbeti | | Ahududu Tohumu | | Ahududu Böğürtlen | | Ahududu Fidanı | | Ahududu Yaprağı | | Ahududu Reçeli | | Ahududu Yaprağı Çayı | | Ahududu Bitkisi | | Ahududu Likörü | | Ahududu Çayı | | Frambuaz Ahududu | | Ahududu Sosu | Popüler İçerik | Ahududu Kurusu Ahududu Kurusu, gülgiller familyasından olan yaz ve bahar mevsimlerinde kırmızı renkli ve tatlı bir meyve veren bitki türüne ahududu adı verilmektedir... | Hamilelikte Ahududu Çayı Hamilelikte ahududu çayı tüketebileceğiniz ender bitkisel çaylardan biridir çünkü bu dönemlerde tüketilebilen çay türü azdır. Şayet hamileliğinizde bi... | Ahududu Kompostosu Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir.... | Gebelikte Ahududu Çayı Gebelikte Ahududu Çayı; gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Fakat kısıtlı tüketilmelidir. Ahududu gül ailesinden olan bir bitkidir. Bahar aylarının so... | Ahududu Şerbeti Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ah... | Ahududu Tohumu Ahududu Tohumu: Ahududu gülgiller familyasında yaz ve sonbahar aylarında kırmızı tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Ahududu genelde ormanların ... | |