Ahududu Tohumu Ahududu Tohumu: Ahududu gülgiller familyasında yaz ve sonbahar aylarında kırmızı tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Ahududu genelde ormanların açıklığında yetişmektedir ve nemli iklime sahip bölgelerde rahatlıkla üretilir, kökten kesilmediği sürece kendiliğinde çevreye yayılır, çoğalır. Ahududu iki cins olarak yetişir yabani türü yaz aylarında çiçek açar meyve verir, diğeri ise devamlı meyve veren cinstir. Ahududu yaprakları kurutularak bazı bitki çaylarıyla beraber kullanılır. Yaprakları 3-5 guruplar halinde üst kısmı yeşil, alt kısmı ise gümüş beyaz renkte olur. Ahududu yetiştiriciliğinde kışın diplerdeki sürgünlerle yapılır. Diplerdeki sürgünler alınır iyi sürülmüş, analiz edilmiş, verimli hayvan gübresi katılarak hazırlanmış toprağa 1 m aralıklarda dikimi yapılır. Dikilen ahududu sürgünleri ilk sene açacağı tüm çiçekleri toplanılır. Bu çiçeklerin toplanması kinci sene kuvvetli ahududu meyveleri olmasını sağlar. Ahududu meyvesinin sulama işlemi yaz aylarında yapılır, devamlı toprağın nemli olması sağlanır. Sulama işlemi sonbahar aylarında durdurulur nedeni ise kışın ahududu bitkisinin sertleşmesi kış aylarını sağlıklı geçirebilmesini sağlamaktadır. Ahududunun faydaları: Ahududunun içeriğinde bulunan C vitaminin sağlık açısında çok önemi vardır. - Ahududunun içeriğinde bulunan şeker yapısı levülöz tipinden olduğu için şeker hastalarının rahatlıkla ahududu tüketebilirler. Ahududu meyvesi romatizma hastalığı için çok faydalıdır.
- Ahududu suyu kış aylarında tüketilmesinde fayda vardır, soğuk algınlığını önler, gribe yakalanmayı önler ve ateşli hastalıklarda vücudu korur.
- Ahududu şurubu eczacılıkta ilaçlara tat ve koku vermesi için kullanılır.
- Ahududu kendine özgü hoş kokusu ve rengi sayesinde meyve konsantresinde, meyve tozu ve meyve esansı imalatlarında oldukça değerli bir madde olarak kullanılır.
- Ahududu meyvesini taze olarak tüketilmesi vücuda kuvvet verir, bağırsakları çalıştırır, idrar söktürücü etkisi vardır, iştah açıcıdır. Ahududu meyvesi taze meyve olarak tüketildiği gibi pastalarda, dondurma yapımında, içkilerde, konservecilikte ve reçel, marmelat yapımında öne çıkan bir meyve türüdür.
Ahududu tohumu yağının faydaları: Ahududu meyvesinin özü cilt için çok yararlıdır. Bu yağ cildin nem dengesini korur cildi beyazlaşmasını sağlar. - Ahududu tohumlarının içeriğinde bulunan değerli vitaminlerin birçok rahatsızlığı önemle etkisi olduğu bilinmektedir. Ahududu çekirdeğinde elde edilen yağ cilt üzerinde çok etkisi vardır.
- Ahududu tohumu yağı ahududu meyvesinin özünden elde edilir içeriğinde bulunan E ve C vitamini içeriği ile cildin yenilenmesini sağlar. bu yağ cildin derinlemesine beslenmesini sağlar pürüzsüz bir cilt yapar, cildi sıkıştırır, esneklik verir.
- Ahududu tohumu yağı hücrelerin yenilenmesini sağlar kan dolaşımını harekete geçirir. Ahududu yağını temizlenmiş cilde uygulayın, hafif masaj darbeleri ile cilde yedirin 10-15 dakika bekledikten sonra ılık su ile cildi temizleyin.
- Ahududu çekirdeğinde elde edilen yağ gut hastalığına faydalıdır. Romatizma ağrılarına karşı rahatlatıcı etkisi vardır.
Saygılar. Son Güncelleme : 30.11.2018 17:46:11 Ahududu Tohumu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Ahududu Tohumu" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Rüyada Ahududu Yemek | Rüyada ahududu yemek, rüyada ahududu görmek, rüya sahibinin hayatı tam anlamıyla tadında yaşayacağı anlamına gelmektedir. Rüya sahibinin Kazancı'nın artacağına ve malına mal katacağına delalet etmektedir. Rüyasında ahududu yediğini gören kişinin kısm... |  | Ahududu Ağacı | Ahududu Ağacı, boyu bir, bir buçuk metre civarındadır. Dal kısımlarından kırmızı renkli meyveleri olan ve beyaz renkli çiçekler şeklinde açan bir ağaç türüdür. Ahududu ağacı genelde ormanlık alanlarda yetişmektedir. Ahududu ağacının dikenli bir yapıs... |  | Ahududu Bakımı | Ahududu Bakımından, önce kısa bir bilgi paylaşmak istedim. Ahududu her ortamda yetişebilen genellikle yabani olarak yetişen üzümsü bir meyve grubundan bir meyvedir. Asıl önemli olan ıslah edilerek üretilen ve yetiştirilen ahududu dur. Islah edilerek ... |  | Ahududu Şurubu | Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahududu vitamin açısından oldukça zengin olmasından dolayı şurubu çok tercih edilmektedir. Ahududu şu... |  | Ahududu Suyu | Ahududu suyu; yaz aylarında son derece önemli bir içecektir. Ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca güzel tadı ve hoş kokusu bulunmaktadır. Ahududu suyunun birçok hastalığa iyi geldiği söylenmekt... |  | Ahududu Yetiştiriciliği | Ahududu yetiştiriciliği, ahududu kolay olduğu kadar, bakımı masrafsız bir tarım ürünüdür. Üzümsü meyvelerden olan ahududu hızla geliştiğinden, dikimin ardından kısa sürede meyve verir. Ancak verimin tam olması için en az 4 yıl beklenmesi gerekir. Bir... |  | Ahududu | Ahududu, veya diğer adıyla frambuaz sonbahar ve yaz mevsiminde tatlı ve kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Latince adı Rubus idaeus'tur. Ahududu ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılan bir meyve olmakla birlikte, görüntü itibariyl... |  | Ahududu Çeşitleri | Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgelerinde yetişirler. Ama bazı çeşitleri ise sıcak bölgelerde yetişir. Havanın oransal neminin fazl... |  | Ahududu Meyvesi | Ahududu meyvesi; franbuaz gillerden olan sonbahar ve yaz mevsiminde küçük ve kırmızı olan tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi adını ceylandan alır. Ahu ceylan anlamına geldiğinden halk arasında ceylan duru diye bilinir. Ahududu meyvesi, çok lezzetli ... |  | Ahududu Yağı | Ahududu yağı; Ahududu veya frambuaz denilen meyveden elde edilen şifalı bitki yağıdır. Bu ya özellikle cilt bakımı için çok faydalı olduğu için Kozmetik sektöründe cilt maskelerinde çok sık kullanılır. Neredeyse her 10 kadından yedisinde cilt sorunla... |  | Ahududu Marmelatı | Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu marmelatı hazırlamak oldukça basittir. Marketten satın almış olduğunuz dondurulmuş ahududularla ya ... |  | Ahududu Rengi | Ahududu rengi, gülgiller familyasından olan ahududu yaz ve sonbahar mevsiminin, kırmızı renkte ve tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Genellikle böğürtlen ile karıştırılmakla birlikte görünüş itibariyle çileğe de benzemektedir. Adında ki ceylan a... | | | Rüyada Ahududu Yemek | | Ahududu Ağacı | | Ahududu Bakımı | | Ahududu Şurubu | | Ahududu Suyu | | Ahududu Yetiştiriciliği | | Ahududu | | Ahududu Çeşitleri | | Ahududu Meyvesi | | Ahududu Yağı | | Ahududu Marmelatı | | Ahududu Rengi | | Ahududu Kurusu | | Hamilelikte Ahududu Çayı | | Ahududu Kompostosu | | Gebelikte Ahududu Çayı | | Ahududu Şerbeti | | Ahududu Tohumu | | Ahududu Böğürtlen | | Ahududu Fidanı | | Ahududu Yaprağı | | Ahududu Reçeli | | Ahududu Yaprağı Çayı | | Ahududu Bitkisi | | Ahududu Likörü | | Ahududu Çayı | | Frambuaz Ahududu | | Ahududu Sosu | Popüler İçerik | Ahududu Kurusu Ahududu Kurusu, gülgiller familyasından olan yaz ve bahar mevsimlerinde kırmızı renkli ve tatlı bir meyve veren bitki türüne ahududu adı verilmektedir... | Hamilelikte Ahududu Çayı Hamilelikte ahududu çayı tüketebileceğiniz ender bitkisel çaylardan biridir çünkü bu dönemlerde tüketilebilen çay türü azdır. Şayet hamileliğinizde bi... | Ahududu Kompostosu Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir.... | Gebelikte Ahududu Çayı Gebelikte Ahududu Çayı; gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Fakat kısıtlı tüketilmelidir. Ahududu gül ailesinden olan bir bitkidir. Bahar aylarının so... | Ahududu Şerbeti Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ah... | Ahududu Böğürtlen Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır.ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem ... | |