Hamilelikte ahududu çayı tüketebileceğiniz ender bitkisel çaylardan biridir çünkü bu dönemlerde tüketilebilen çay türü azdır. Şayet hamileliğinizde bir riziko bulunuyorsa, rahimde kasılmalara sebep olan, hormon balansını bozan nebat çaylarından uzak durmak yerinde olacaktır. Ama ahududu çayı gebeliğin ve doğumun basit olmasını sağlıyor.
Hamileliğin önce trimester çağında başka bir deyişle önce üç aylık dönemde ise ahududu çayı içilmesi öneri edilmiyor. Ama dördüncü aydan bu yana gün içerisinde bir ya da iki fincan ahududu (frambuaz) çayı içilebiliyor. Bu çay, mineraller bakımından zengin bir içeriğe sahiptir bununla birlikte rahim (döl yatağı) kaslarını da güçlendirmektedir.
Ahududu Çayı Doğumu Kolaylaştırır Mı?
Bazı bayanlar bu problemin dışında hamilelikte ahududu çayı doğumu başlatır mı? diye soruyorlar. Hayır doğumu başlatmaz ama sizi çok yüksek rahatlatır. Gebeliğin 2. trimester çağında başka bir deyişle 4. aydan bu yana gün içerisinde bir fincan tükettiğiniz ahududu çayı rahminizi besler ve güçlendirir. Rahim (döl Yatağı) kaslarınızın ek olarak kuvvetli olmasını olanağı sağlar. Bununla birlikte doğumunuz başladıktan sonra bir ya da iki fincan ahududu çayı içmeniz de doğumu ek olarak basit yapmanızı olanağı sağlar.
Ahududu Çayı Ne Türlü Hazırlanır?
Kırmızı ahududu yaprağı başka bir deyişle Rubus İdaeus bayatlamamış olarak tüketilebilir ayrıca kurutulmuş olarak da kullanılabilmektedir. Peki frambuaz çayı nereden alınır? Frambuaz yapraklarını aktardan alabilirsiniz. Şayet kurutulmuş ahududu yaprakları satın alacaksanız son bir sene içerisinde toplu meydana gelmesine uyarı etmelisiniz. Bir avuç ahududu yaprağını bir litre suda demleyin. Bu demlenmiş nebat çayından gün içerisinde bir ya da iki fincan tüketebilirsiniz. Bununla Birlikte şayet bulabiliyorsanız çayınızın içerisine ahududu meyvesi de koyabilir ve aromasını artırabilirsiniz. Hamilelerin gönül rahatlığı ile tüketebileceği nebat çaylarının sayısı çok kısıtlı. Bilhassa hamileliğinizde rastgele bir riziko durumunuz varsa, rahimde uygunsuz kasılmalara yol açabilmektedir, hormon balansını değiştirebilen nebatlardan şüphesiz kaçınmak gereklidir. Hamilelikte ahududu çayı, gebeler için nadir durumda olan yararlı nebatlar içinde bulunmaktadır. Hekimler, bilhassa nebatlar konusunda profesyonel olanlar hamilelikte ve doğum esnasında kullanılabilecek bitkilerle alakalı yazdığı kitaplarla bilinen uzmanlar, gebeliğin son 3 ayı içinde içilecek ahududu çayının doğumla alakalı evrensel travmaları azaltabileceğini, kanama ve lüzumsuz müdahaleler dahil olmak üzere onay görmeyen pek çok şeyin önlenebileceğini söylüyor. Hamileliğin önce üç ayı içinde (önce trimester'da) önerilmeyen ahududu çayı, 4. aydan bu yana gün içerisinde bir iki fincan olmak amacıyla, sağlam bir şekilde içilebiliyor. Uzmanlar, bilhassa kalsiyum ve öbür mineraller bakımından zengin durumda olan bu çayın, rahim (döl yatağı) kaslarını beslemeye destekçi olacağını da söylüyor.
Ahududu çayı doğumu kolaylaştırır mı
İkinci trimester'da (4. aydan sonra) tüketmeye başladığınız ahududu çayı, rahminizi besleyip güçlendirmenize destekçi olacaktır. Aynı biçimde doğumunuz başladıktan sonra da 1-2 fincan ahududu çayı içmek rahatlamanıza, kasılmaları ek olarak hafif atlatmanıza destekçi olacak.
Hamilelikte ahududu çayının yararları
Ahududu çayı, adale gevşetici ve rahmi güçlendirici özellikten dolayı, kuvvetli bir 'kadın' çayı olarak onay edilebilir. Nedeni ise yalnızca gebelikte değil, bayanların her çağında yararlı olabiliyor. Regl dönemlerinde sancıları ve krampları azaltmak için de gün içerisinde 3 fincana civarı tüketilebilen ahududu yaprağı çayı, menopoz çağındaki sorunları azaltmak için de içilebilir. Bununla Birlikte doğum sonrasında da, rahmin kendini toparlaması sürecine destekçi olabilir. Hamilelikte ahududu çayı tarihi 1500'lü senelere dayanan kırmızı ahududu yaprağı çayı asırlardır Avrupa, Çin ve Abd kıtasında yaygın olarak kullanılıyor. Bu fenomen nebat çayı, bilhassa hamile bayanlar içinde "süper bitki" olarak biliniyor.