Ahududu Şerbeti Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu meyve olarak yenebildiği gibi suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak da tüketilebilir. Ahududu vücudumuzdaki toksinleri dışarı atmamızda yardımcı olur. Ateşliyken ahududu kullanılırsa ateş düşürücü özelliği de vardır. Ahududu kansızlık, verem ve romatizma gibi hastalıklar içinde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Ahududu idrar söktürdüğü için kabızlığı giderir. Olgun bir ahududu da bol miktarda A vitamini bulunur. Böbrek ve şeker hastaları için en ideal meyvelerden biridir. Kan şekerini ve tansiyonu düşürür. Günde 150-200 gram ahududu yemek bağışıklık sistemimizi çok ciddi şekilde destekler.
Ahududu Şerbetinin Malzemeleri - 1 kg ahududu
- 15 gram limon tuzu
- Bir kg toz şeker
- Dört karanfil
- Bir litre su
Ahududu Şerbetinin Hazırlanışı: Ahududuları bol suda ezmemeye dikkat ederek yıkayınız. Ahududuları süzdükten sora toz şekerle yoğurunuz. Şekerin erimesi için 10-11 saat kadar bekleyiniz. Bu kez daha ince delikli süzgeçten geçirip tekrar süzün. Süzgecin içinde kalan posaya su ilave edip tekrar yoğurmaya başlayın. Posayı tekrar süzüp suyunu sıkın. Elde ettiğiniz şerbete 15 gram limon tuzunu ve karanfilleri ekleyerek 20 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra tekrar süzüp çıkan şerbeti buz dolabında bekletin. Şerbet yeteri kadar soğuduğu zaman servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 01.12.2018 16:33:32 Ahududu Şerbeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Ahududu Şerbeti" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Rüyada Ahududu Yemek | Rüyada ahududu yemek, rüyada ahududu görmek, rüya sahibinin hayatı tam anlamıyla tadında yaşayacağı anlamına gelmektedir. Rüya sahibinin Kazancı'nın artacağına ve malına mal katacağına delalet etmektedir. Rüyasında ahududu yediğini gören kişinin kısm... |  | Ahududu Ağacı | Ahududu Ağacı, boyu bir, bir buçuk metre civarındadır. Dal kısımlarından kırmızı renkli meyveleri olan ve beyaz renkli çiçekler şeklinde açan bir ağaç türüdür. Ahududu ağacı genelde ormanlık alanlarda yetişmektedir. Ahududu ağacının dikenli bir yapıs... |  | Ahududu Bakımı | Ahududu Bakımından, önce kısa bir bilgi paylaşmak istedim. Ahududu her ortamda yetişebilen genellikle yabani olarak yetişen üzümsü bir meyve grubundan bir meyvedir. Asıl önemli olan ıslah edilerek üretilen ve yetiştirilen ahududu dur. Islah edilerek ... |  | Ahududu Şurubu | Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahududu vitamin açısından oldukça zengin olmasından dolayı şurubu çok tercih edilmektedir. Ahududu şu... |  | Ahududu Suyu | Ahududu suyu; yaz aylarında son derece önemli bir içecektir. Ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca güzel tadı ve hoş kokusu bulunmaktadır. Ahududu suyunun birçok hastalığa iyi geldiği söylenmekt... |  | Ahududu Yetiştiriciliği | Ahududu yetiştiriciliği, ahududu kolay olduğu kadar, bakımı masrafsız bir tarım ürünüdür. Üzümsü meyvelerden olan ahududu hızla geliştiğinden, dikimin ardından kısa sürede meyve verir. Ancak verimin tam olması için en az 4 yıl beklenmesi gerekir. Bir... |  | Ahududu | Ahududu, veya diğer adıyla frambuaz sonbahar ve yaz mevsiminde tatlı ve kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Latince adı Rubus idaeus'tur. Ahududu ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılan bir meyve olmakla birlikte, görüntü itibariyl... |  | Ahududu Çeşitleri | Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgelerinde yetişirler. Ama bazı çeşitleri ise sıcak bölgelerde yetişir. Havanın oransal neminin fazl... |  | Ahududu Meyvesi | Ahududu meyvesi; franbuaz gillerden olan sonbahar ve yaz mevsiminde küçük ve kırmızı olan tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi adını ceylandan alır. Ahu ceylan anlamına geldiğinden halk arasında ceylan duru diye bilinir. Ahududu meyvesi, çok lezzetli ... |  | Ahududu Yağı | Ahududu yağı; Ahududu veya frambuaz denilen meyveden elde edilen şifalı bitki yağıdır. Bu ya özellikle cilt bakımı için çok faydalı olduğu için Kozmetik sektöründe cilt maskelerinde çok sık kullanılır. Neredeyse her 10 kadından yedisinde cilt sorunla... |  | Ahududu Marmelatı | Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu marmelatı hazırlamak oldukça basittir. Marketten satın almış olduğunuz dondurulmuş ahududularla ya ... |  | Ahududu Rengi | Ahududu rengi, gülgiller familyasından olan ahududu yaz ve sonbahar mevsiminin, kırmızı renkte ve tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Genellikle böğürtlen ile karıştırılmakla birlikte görünüş itibariyle çileğe de benzemektedir. Adında ki ceylan a... | | | Rüyada Ahududu Yemek | | Ahududu Ağacı | | Ahududu Bakımı | | Ahududu Şurubu | | Ahududu Suyu | | Ahududu Yetiştiriciliği | | Ahududu | | Ahududu Çeşitleri | | Ahududu Meyvesi | | Ahududu Yağı | | Ahududu Marmelatı | | Ahududu Rengi | | Ahududu Kurusu | | Hamilelikte Ahududu Çayı | | Ahududu Kompostosu | | Gebelikte Ahududu Çayı | | Ahududu Şerbeti | | Ahududu Tohumu | | Ahududu Böğürtlen | | Ahududu Fidanı | | Ahududu Yaprağı | | Ahududu Reçeli | | Ahududu Yaprağı Çayı | | Ahududu Bitkisi | | Ahududu Likörü | | Ahududu Çayı | | Frambuaz Ahududu | | Ahududu Sosu | Popüler İçerik | Ahududu Kurusu Ahududu Kurusu, gülgiller familyasından olan yaz ve bahar mevsimlerinde kırmızı renkli ve tatlı bir meyve veren bitki türüne ahududu adı verilmektedir... | Hamilelikte Ahududu Çayı Hamilelikte ahududu çayı tüketebileceğiniz ender bitkisel çaylardan biridir çünkü bu dönemlerde tüketilebilen çay türü azdır. Şayet hamileliğinizde bi... | Ahududu Kompostosu Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir.... | Gebelikte Ahududu Çayı Gebelikte Ahududu Çayı; gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Fakat kısıtlı tüketilmelidir. Ahududu gül ailesinden olan bir bitkidir. Bahar aylarının so... | Ahududu Tohumu Ahududu Tohumu: Ahududu gülgiller familyasında yaz ve sonbahar aylarında kırmızı tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Ahududu genelde ormanların ... | |