Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçeli kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basittir. Taze meyvelerle yapabileceğimiz gibi marketten dondurulmuş olarak satılan ahududu ile de pişirebiliriz. Reçelin doğru kıvama geldiğini anlamak reçeli ağzınıza aldığınızda yoğun bir ahududu tadı kalmasından anlayabilirsiniz.
Ahududu reçeli yapmak çok basit olduğu için henüz acemi olan bayanlar ahududu reçeli ile başlayabilirler. Kahvaltı sofralarından vazgeçemediğimiz ve eksik etmediğimiz, reçeli kendi evinizde özenle hazırlayarak doğal meyveler kullanarak arkadaşlarınızın ve sevdiklerinizin damak lezzetine sunabilirsiniz. Ahududu reçeli kırmızı renkte ve taneleri ile göz dolduran yoğun bir kıvama sahip çok lezzetli bir reçel türüdür. Sizler de bu son derece pratik, rengi ve taneleri ile iştah kabartan bu reçeli yaparak kahvaltı sofranızı daha çeşitli bir hale getirebilirsiniz. Ahududu, aynı zamanda "frambuaz" diye bilinen bir orman meyvesidir. Yaz ve sonbahar mevsimlerinde toplanır. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olmasının yanında bilinen birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir. 100 gram ahududu meyvesi 50 kalori kadardır.

Ahududu Reçeli Malzemeleri

  • 1 kg ahududu
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 kg toz şeker

Ahududu reçeli nasıl yapılır?


Taze ahududuları alıp temizce yıkandıktan sonra bir süzgece koyup birkaç dakika suyunun süzülmesini bekleyin.
İsterseniz dondurulmuş ahududuyu da marketlerden alabilirsiniz. Ahududuları pişireceğiniz tencereye alıp şekeri üzerine ilave edin. Şekerle buluşturmuş buzdolabına koyarak bir gece bekletin. Bir gece bekledikten sonra ahududular iyice suyunu salmış olacaklardır.

Ertesi gün buzdolabından çıkarıp ocağın üzerine alıp kısık ateşte biraz kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ahududu reçelinin ağır ağır kaynayarak koyulaşmasını bekleyin. Kaynayan reçelin üzerinde pembe köpükler oluşacaktır. Köpükleri tahta kaşık yardımıyla her birikmede alın.
Koyulaşan ahududu reçelini ocaktan indirmeden önce limon suyunu ilave ederek 5 dk daha kaynatın.

Reçeli sıcakken kavanozların içine doldurun. Kavanozun etrafını sildikten sonra kapağını iyice kapatın. Arkasından reçel kavanozu muzu ters çevirin.

Kendi mutfağımızda hazırlamış olduğumuz ahududu reçeli 1 gün dinlendikten sonra serin ve kuru bir yerde istediğiniz kadar bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:28:46
Ahududu Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ahududu Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ahududu Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ahududu Ağacı

Ahududu Ağacı, boyu bir, bir buçuk metre civarındadır. Dal kısımlarından kırmızı renkli meyveleri olan ve beyaz renkli çiçekler şeklinde açan bir ağaç türüdü...
Devamını Oku

Ahududu Bakımı

Ahududu Bakımından, önce kısa bir bilgi paylaşmak istedim. Ahududu her ortamda yetişebilen genellikle yabani olarak yetişen üzümsü bir meyve grubundan bir me...
Devamını Oku

Ahududu Şurubu

Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (Temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahu...
Devamını Oku

Ahududu Suyu

Ahududu suyu; yaz aylarında son derece önemli bir içecektir. Ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca güzel...
Devamını Oku

Ahududu Yetiştiriciliği

Ahududu yetiştiriciliği, ahududu kolay olduğu kadar, bakımı masrafsız bir tarım ürünüdür. Üzümsü meyvelerden olan ahududu hızla geliştiğinden, dikimin ardınd...
Devamını Oku

Ahududu

Ahududu, veya diğer adıyla frambuaz sonbahar ve yaz mevsiminde tatlı ve kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Latince adı Rubus idaeus'tur. Ahu...
Devamını Oku

Ahududu Çeşitleri

Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgeleri...
Devamını Oku

Ahududu Meyvesi

Ahududu meyvesi; franbuaz gillerden olan sonbahar ve yaz mevsiminde küçük ve kırmızı olan tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi adını ceylandan alır. Ahu ceyla...
Devamını Oku

Ahududu Yağı

Ahududu yağı; Ahududu veya frambuaz denilen meyveden elde edilen şifalı bitki yağıdır. Bu ya özellikle cilt bakımı için çok faydalı olduğu için Kozmetik sekt...
Devamını Oku

Ahududu Marmelatı

Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu m...
Devamını Oku

Ahududu Rengi

Ahududu rengi, gülgiller familyasından olan ahududu yaz ve sonbahar mevsiminin, kırmızı renkte ve tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Genellikle böğürtle...
Devamını Oku

Ahududu Kurusu

Ahududu Kurusu, gülgiller familyasından olan yaz ve bahar mevsimlerinde kırmızı renkli ve tatlı bir meyve veren bitki türüne ahududu adı verilmektedir. Güzel...
Devamını Oku

Hamilelikte Ahududu Çayı

Hamilelikte ahududu çayı tüketebileceğiniz ender bitkisel çaylardan biridir çünkü bu dönemlerde tüketilebilen çay türü azdır. Şayet hamileliğinizde bir ...
Devamını Oku

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu mey...
Devamını Oku

Gebelikte Ahududu Çayı

Gebelikte Ahududu Çayı; gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Fakat kısıtlı tüketilmelidir. Ahududu gül ailesinden olan bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan ...
Devamını Oku

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu m...
Devamını Oku

Ahududu Tohumu

Ahududu Tohumu: Ahududu gülgiller familyasında yaz ve sonbahar aylarında kırmızı tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Ahududu genelde ormanların açık...
Devamını Oku

Ahududu Böğürtlen

Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır. Ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem tat he...
Devamını Oku

Ahududu Fidanı

Ahududu fidanı, ülkemizin kuzey bölgeleri ile batıdan doğuya doğru uzanan bölgelerimizde rakım yüksekliği 1000 metre ve daha yüksek bölgelerimizde, özellikle...
Devamını Oku

Ahududu Yaprağı

Ahududu yaprağı; ı bitkisel özellikleri ve içeriğindeki bileşenler sayesinde birçok hastalığa iyi gelmektedir. Gülgiller familyasından olan ahududu bitkisi g...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ahududu Ağacı
Ahududu Bakımı
Ahududu Şurubu
Ahududu Suyu
Ahududu Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Sivas/zara’da Ahududu Yetiştirmek İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024