Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Gebelikte Ahududu Çayı

Gebelikte Ahududu Çayı

Gebelikte Ahududu Çayı; gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Fakat kısıtlı tüketilmelidir. Ahududu gül ailesinden olan bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan yaz mevsiminin ortalarına kadar buyümekredir. Bahçelerde özellikle yetiştirilebileceği gibi otluk alanlarda ve orman kenarlarında kendiliğinden de yetişir. Özellikle hamileliğinizde risk var ise düşük tehlikesi gibi ilk üç ayda kullanılmamalıdır. Çünkü rahimde kasılmalara neden olabilir. Gebeliğin ilk üç ayında hormon dengesini değiştirebilir. Bunun için gebeler ilk üç ayda ahududu çayını kullanmamalıdır. Gebelikte ahududu çayı için kırmızı ahududu yaprağının çayı yapılır ve içilir. Gebelikte ahududu çayı gebeliğin üç ayında içilmelidir. Doktor Aviva Jill Romm yaptığı araştırmalarda gebeliğin son üç ayında içilen ahududu çayının doğumla ilgili travmaları azaltabileceğini ve kanamayı önleyebileceğini düşünüyor. Bunun için hamile bayanlara gebeliğin son üç ayında ahududu çayını önermektedir. Gebelikte ahududu çayı ilk üç ay içilmemelidir. Gebelikte ahududu çayını gebeliğin dördüncü ayından itibaren günde 1-2 fincan gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Gebelikte ahududu çayı kalsiyum ve diğer mineraller bakımından çok zengindir. Gebelikte ahududu çayı rahim kaslarını besler. Gebelikte ahududu çayı dördüncü aydan sonra günde bir, iki fincan kullanılır ise rahim kaslarını beslediği için rahim kaslarını güçlendirir. Hamile bayanlarda doğum başladıktan sonra içilen iki fincan ahududu çayı hamile bayanın rahatlatır ve kasılmaları azaltır. Hamile olan bayan daha kolay doğum yapar. Ahududu çayı kadın çayı olarak da bilinir. Gebelikte ahududu çayı kas gevşetici ve rahim güçlendirici olarak kullanılır. Kadınlar ahududu çayını her zaman tüketmelidir.

Ahududu çayı kadınlarda adet dönemlerinde sancı ve krampları azaltır. Adet dönemlerinde günde üç fincan içilebilir. Menopoza giren veya girecek olan bayanlarda sıkıntılarını azaltmak için günde üç bardak içebilir. Doğum yapan bayanlarda rahmin kendini daha çabuk toparlaması için içebilirler.

Ahududu Çayının Faydaları Nelerdir?

  • Yaraların iyileşmesini çabuklaştırır.
  • Mide bulantısını alır.
  • Diş eti hastalıkları, boğaz ağrısı ve ağız içinin yaralarında iyileşme sağlar. Demlenen çayı gargara yapalım.
  • Safra akışını hızlandırır.
  • İshali keser. Günde en fazla üç bardak içilmelidir.
  • Bronşit iyi gelir.
  • Kanı temizler.
  • Adeti düzenler, adet sancı ve kramplarına iyi gelir.
Ahududu Çayının Hazırlanması; Kırmızı ahududu yaprağını kuru olarak veya taze olarak kullanabilirsiniz. Yalnız kurutulmuş kullanılacaksa son bir yıl İçinde kurutulmuş olmalıdır. Ahududunun bir avuç yaprağını bir litre kaynamış suda demleyin İçine bir tutam ısırgan otu da atabilirsiniz. Isırgan otu antioksidandır. Demlenen ahududu çayını hamileler günde 1-2 fincan tüketebilir.

Ahududu Çayının Hazırlanması; Kurutulmuş ve ufalanmış yaprakları 1-2 saat soğuk suda beklettikten sonra aynı suyla kaynatın. Bir fincan için bir çay kaşığı ahududu yaprağı yeterlidir. Kaynadıktan sonra beş dakika dinlendirin ve günde üç fincan tüketin. Yalnız gebelikte ahududu çayı ilk üç ay ve emzirme dönemlerinde önerilmez.
Son Güncelleme : 20.01.2024 00:44:52
Gebelikte Ahududu Çayı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Gebelikte Ahududu Çayı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Gebelikte Ahududu Çayı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Ahududu Ağacı
Ahududu Ağacı
Ahududu Ağacı, boyu bir, bir buçuk metre civarındadır. Dal kısımlarından kırmızı renkli meyveleri olan ve beyaz renkli çiçekler şeklinde açan bir ağaç türüdür. Ahududu ağacı genelde ormanlık alanlarda yetişmektedir. Ahududu ağacının dikenli bir yapıs...
Ahududu Bakımı
Ahududu Bakımı
Ahududu Bakımından, önce kısa bir bilgi paylaşmak istedim. Ahududu her ortamda yetişebilen genellikle yabani olarak yetişen üzümsü bir meyve grubundan bir meyvedir. Asıl önemli olan ıslah edilerek üretilen ve yetiştirilen ahudududur. Islah edilerek y...
Ahududu Şurubu
Ahududu Şurubu
Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (Temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahududu vitamin açısından oldukça zengin olmasından dolayı şurubu çok tercih edilmektedir. Ahududu şu...
Ahududu Suyu
Ahududu Suyu
Ahududu suyu; yaz aylarında son derece önemli bir içecektir. Ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca güzel tadı ve hoş kokusu bulunmaktadır. Ahududu suyunun birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedi...
Ahududu Yetiştiriciliği
Ahududu Yetiştiriciliği
Ahududu yetiştiriciliği, ahududu kolay olduğu kadar, bakımı masrafsız bir tarım ürünüdür. Üzümsü meyvelerden olan ahududu hızla geliştiğinden, dikimin ardından kısa sürede meyve verir. Ancak verimin tam olması için en az 4 yıl beklenmesi gerekir. Bir...
Ahududu
Ahududu
Ahududu, veya diğer adıyla frambuaz sonbahar ve yaz mevsiminde tatlı ve kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Latince adı Rubus idaeus'tur. Ahududu ülkemizde daha çok böğürtlen ile karıştırılan bir meyve olmakla birlikte, görüntü itibariyl...
Ahududu Çeşitleri
Ahududu Çeşitleri
Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgelerinde yetişirler. Ama bazı çeşitleri ise sıcak bölgelerde yetişir. Havanın oransal neminin fazl...
Ahududu Meyvesi
Ahududu Meyvesi
Ahududu meyvesi; franbuaz gillerden olan sonbahar ve yaz mevsiminde küçük ve kırmızı olan tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi adını ceylandan alır. Ahu ceylan anlamına geldiğinden halk arasında ceylan duru diye bilinir. Ahududu meyvesi, çok lezzetli ...
Ahududu Yağı
Ahududu Yağı
Ahududu yağı; Ahududu veya frambuaz denilen meyveden elde edilen şifalı bitki yağıdır. Bu ya özellikle cilt bakımı için çok faydalı olduğu için Kozmetik sektöründe cilt maskelerinde çok sık kullanılır. Neredeyse her 10 kadından yedisinde cilt sorunla...
Ahududu Marmelatı
Ahududu Marmelatı
Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu marmelatı hazırlamak oldukça basittir. Marketten satın almış olduğunuz dondurulmuş ahududularla ya ...
Ahududu Rengi
Ahududu Rengi
Ahududu rengi, gülgiller familyasından olan ahududu yaz ve sonbahar mevsiminin, kırmızı renkte ve tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Genellikle böğürtlen ile karıştırılmakla birlikte görünüş itibariyle çileğe de benzemektedir. Adındaki ceylan an...
Ahududu Kurusu
Ahududu Kurusu
Ahududu Kurusu, gülgiller familyasından olan yaz ve bahar mevsimlerinde kırmızı renkli ve tatlı bir meyve veren bitki türüne ahududu adı verilmektedir. Güzel bir görünüme sahip olması ve hoş kokusuyla insanlarda tüketme isteği uyandıran ahududu, sağl...

 

Ahududu Ağacı
Ahududu Bakımı
Ahududu Şurubu
Ahududu Suyu
Ahududu Yetiştiriciliği
Ahududu
Ahududu Çeşitleri
Ahududu Meyvesi
Ahududu Yağı
Ahududu Marmelatı
Ahududu Rengi
Ahududu Kurusu
Hamilelikte Ahududu Çayı
Ahududu Kompostosu
Gebelikte Ahududu Çayı
Ahududu Şerbeti
Ahududu Tohumu
Ahududu Böğürtlen
Ahududu Fidanı
Ahududu Yaprağı
Ahududu Reçeli
Ahududu Yaprağı Çayı
Ahududu Bitkisi
Ahududu Likörü
Ahududu Çayı
Frambuaz Ahududu
Ahududu Sosu
Popüler İçerik
Hamilelikte Ahududu Çayı
Hamilelikte Ahududu Çayı
Hamilelikte ahududu çayı tüketebileceğiniz ender bitkisel çaylardan biridir çünkü bu dönemlerde tüketilebilen çay türü azdır. Şayet hamileliğinizde bi...
Ahududu Kompostosu
Ahududu Kompostosu
Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir....
Ahududu Şerbeti
Ahududu Şerbeti
Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ah...
Ahududu Tohumu
Ahududu Tohumu
Ahududu Tohumu: Ahududu gülgiller familyasında yaz ve sonbahar aylarında kırmızı tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Ahududu genelde ormanların ...
Ahududu Böğürtlen
Ahududu Böğürtlen
Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır.ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem ...
Ahududu Fidanı
Ahududu Fidanı
Ahududu fidanı, ülkemizin kuzey bölgeleri ile batıdan doğuya doğru uzanan bölgelerimizde rakım yüksekliği 1000 metre ve daha yüksek bölgelerimizde, öz...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Ahududu Ağacı
Ahududu Bakımı
Ahududu Şurubu
Ahududu Suyu
Ahududu Yetiştiriciliği
Sivas/zara’da Ahududu Yetiştirmek İstiyorum
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Sivas/zara’da Ahududu Yetiştirmek İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024