Ahududu Yaprağı Çayı

Ahududu yaprağı çayı, sağlık için oldukça faydalı bir bitki çayıdır. Ahududu gül familyasından bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan yaz ortasına kadar büyür ve meyve vermeye başlar. Ahududu meyvesinin olgunlaşmamış hali önce yeşil sonra kırmızıdır. Olgunlaşma döneminde ise ahududu meyvesi siyaha dönmektedir. Ahududu bitkisi yabani olarak ormanlık ve ağaçlık alanlarda su diplerinde yetişir fakat şimdi birçok bahçede aşılanmış hali ile yetiştirilmektedir.
Ahududu yaprakları çok uzun yıllardır çeşitli sağlık sorunlarına iyi gelmektedir ve vücuda fayda sağlamaktadır. Ahududu bitkisinin ana vatanı Asya olarak bilinmektedir. Ahududu bitkisinin meyveleri de oldukça yararlıdır. Bağışıklığı arttırıcı özelliklere sahiptir. Ahududu meyvesi doğal antibiyotik içermektedir. Ahududu bitkisinin meyvesi taze yendiği gibi reçel olarak da tüketilebilir. Yaprakları ise kurutulup özellikle kış aylarında içilmek için saklanır. Ahududu yapraklarının kışa saklanmasının bir sebebi de ahududu yapraklarının vücut direncini arttırması ve soğuk algınlıklarına iyi gelmesidir. Birçok bahçede bitki olarak yetiştirilen ahu dudu sulak yerleri sevmektedir ve o bölgelerde daha rahat yetişmektedir.

Ahududu yaprağı çayı faydası

  • Vücutta bulunan kanı temizler
  • Kişide bulunan boğaz ağrısına iyi gelir
  • Diş eti hastalıklarının tedavisinde oldukça etkilidir.
  • Kadınlarda adet düzensizliklerine iyi gelmektedir
  • Adet öncesi ağrıları azaltır
  • Bağırsak hastalıklarına ve ishale iyi gelmektedir.
  • Bronşit hastalığına iyi gelmektedir.
  • Gastrit tedavisine iyi gelmektedir
  • Kişide bulunan öksürük problemlerini giderir
  • Emzirme dönemlerinde anne sütünü artırıcı özelliğe sahiptir
  • Vücuttaki iltihapları giderir

Ahududu yaprağı çayı nasıl yapılır?


Ahududu yaprakları öncelikle güneşte kurutulur ve sonrasında ufalanarak kırıntılar haline getirilir. Kırıntı haline getirilmiş ahududu yapraklarını 1 veya 2 saat soğuk suda beklettin. Ahududu yaprağının faydalarından maksimum derecede faydalanmak için ahududu yaprağı kırıntılarını ıslattığınız suyla haşlayın. 1 fincan ahududu çayı yapmak için 1 kay kaşığı ahududu yaprağının kırıntısı yeterlidir. Kurutulmuş ahududuyu iyice kaynattıktan sonra 5 dakika soğumasını bekleyip süzerek içebilirsiniz. Gebelik ve emzirme döneminde olan kadınlar hariç diğer bireyler günde 3 bardak içebilirler. Fakat 3 bardaktan fazlası uygun olmayabilir.

Ahududu yaprağı çayı kimlere tavsiye edilmez

  • Ahududu bitkisine alerjisi olanlar
  • Böbrek taşı olanlar
  • İdrar yollarında taş veya kum bulunanlar
  • Damla hastalıkları olanlar
  • Gebelik döneminde olanlar
20.01.2024 09:40:18
Ahududu Yaprağı Çayı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ahududu Yaprağı Çayı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ahududu Yaprağı Çayı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ahududu Ağacı

Ahududu Ağacı, boyu bir, bir buçuk metre civarındadır. Dal kısımlarından kırmızı renkli meyveleri olan ve beyaz renkli çiçekler şeklinde açan bir ağaç türüdü...
Devamını Oku

Ahududu Bakımı

Ahududu Bakımından, önce kısa bir bilgi paylaşmak istedim. Ahududu her ortamda yetişebilen genellikle yabani olarak yetişen üzümsü bir meyve grubundan bir me...
Devamını Oku

Ahududu Şurubu

Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (Temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahu...
Devamını Oku

Ahududu Suyu

Ahududu suyu; yaz aylarında son derece önemli bir içecektir. Ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca güzel...
Devamını Oku

Ahududu Yetiştiriciliği

Ahududu yetiştiriciliği, ahududu kolay olduğu kadar, bakımı masrafsız bir tarım ürünüdür. Üzümsü meyvelerden olan ahududu hızla geliştiğinden, dikimin ardınd...
Devamını Oku

Ahududu

Ahududu, veya diğer adıyla frambuaz sonbahar ve yaz mevsiminde tatlı ve kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Latince adı Rubus idaeus'tur. Ahu...
Devamını Oku

Ahududu Çeşitleri

Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgeleri...
Devamını Oku

Ahududu Meyvesi

Ahududu meyvesi; franbuaz gillerden olan sonbahar ve yaz mevsiminde küçük ve kırmızı olan tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi adını ceylandan alır. Ahu ceyla...
Devamını Oku

Ahududu Yağı

Ahududu yağı; Ahududu veya frambuaz denilen meyveden elde edilen şifalı bitki yağıdır. Bu ya özellikle cilt bakımı için çok faydalı olduğu için Kozmetik sekt...
Devamını Oku

Ahududu Marmelatı

Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu m...
Devamını Oku

Ahududu Rengi

Ahududu rengi, gülgiller familyasından olan ahududu yaz ve sonbahar mevsiminin, kırmızı renkte ve tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Genellikle böğürtle...
Devamını Oku

Ahududu Kurusu

Ahududu Kurusu, gülgiller familyasından olan yaz ve bahar mevsimlerinde kırmızı renkli ve tatlı bir meyve veren bitki türüne ahududu adı verilmektedir. Güzel...
Devamını Oku

Hamilelikte Ahududu Çayı

Hamilelikte ahududu çayı tüketebileceğiniz ender bitkisel çaylardan biridir çünkü bu dönemlerde tüketilebilen çay türü azdır. Şayet hamileliğinizde bir ...
Devamını Oku

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu mey...
Devamını Oku

Gebelikte Ahududu Çayı

Gebelikte Ahududu Çayı; gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Fakat kısıtlı tüketilmelidir. Ahududu gül ailesinden olan bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan ...
Devamını Oku

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu m...
Devamını Oku

Ahududu Tohumu

Ahududu Tohumu: Ahududu gülgiller familyasında yaz ve sonbahar aylarında kırmızı tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Ahududu genelde ormanların açık...
Devamını Oku

Ahududu Böğürtlen

Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır. Ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem tat he...
Devamını Oku

Ahududu Fidanı

Ahududu fidanı, ülkemizin kuzey bölgeleri ile batıdan doğuya doğru uzanan bölgelerimizde rakım yüksekliği 1000 metre ve daha yüksek bölgelerimizde, özellikle...
Devamını Oku

Ahududu Yaprağı

Ahududu yaprağı; ı bitkisel özellikleri ve içeriğindeki bileşenler sayesinde birçok hastalığa iyi gelmektedir. Gülgiller familyasından olan ahududu bitkisi g...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ahududu Ağacı
Ahududu Bakımı
Ahududu Şurubu
Ahududu Suyu
Ahududu Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Sivas/zara’da Ahududu Yetiştirmek İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024