Gebelikte Ahududu Çayı

Gebelikte Ahududu Çayı; gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Fakat kısıtlı tüketilmelidir. Ahududu gül ailesinden olan bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan yaz mevsiminin ortalarına kadar buyümekredir. Bahçelerde özellikle yetiştirilebileceği gibi otluk alanlarda ve orman kenarlarında kendiliğinden de yetişir. Özellikle hamileliğinizde risk var ise düşük tehlikesi gibi ilk üç ayda kullanılmamalıdır.
Çünkü rahimde kasılmalara neden olabilir. Gebeliğin ilk üç ayında hormon dengesini değiştirebilir. Bunun için gebeler ilk üç ayda ahududu çayını kullanmamalıdır. Gebelikte ahududu çayı için kırmızı ahududu yaprağının çayı yapılır ve içilir. Gebelikte ahududu çayı gebeliğin üç ayında içilmelidir. Doktor Aviva Jill Romm yaptığı araştırmalarda gebeliğin son üç ayında içilen ahududu çayının doğumla ilgili travmaları azaltabileceğini ve kanamayı önleyebileceğini düşünüyor. Bunun için hamile bayanlara gebeliğin son üç ayında ahududu çayını önermektedir. Gebelikte ahududu çayı ilk üç ay içilmemelidir. Gebelikte ahududu çayını gebeliğin dördüncü ayından itibaren günde 1-2 fincan gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Gebelikte ahududu çayı kalsiyum ve diğer mineraller bakımından çok zengindir. Gebelikte ahududu çayı rahim kaslarını besler. Gebelikte ahududu çayı dördüncü aydan sonra günde bir, iki fincan kullanılır ise rahim kaslarını beslediği için rahim kaslarını güçlendirir. Hamile bayanlarda doğum başladıktan sonra içilen iki fincan ahududu çayı hamile bayanın rahatlatır ve kasılmaları azaltır.
Hamile olan bayan daha kolay doğum yapar. Ahududu çayı kadın çayı olarak da bilinir. Gebelikte ahududu çayı kas gevşetici ve rahim güçlendirici olarak kullanılır. Kadınlar ahududu çayını her zaman tüketmelidir.

Ahududu çayı kadınlarda adet dönemlerinde sancı ve krampları azaltır. Adet dönemlerinde günde üç fincan içilebilir. Menopoza giren veya girecek olan bayanlarda sıkıntılarını azaltmak için günde üç bardak içebilir. Doğum yapan bayanlarda rahmin kendini daha çabuk toparlaması için içebilirler.

Ahududu Çayının Faydaları Nelerdir?

  • Yaraların iyileşmesini çabuklaştırır.
  • Mide bulantısını alır.
  • Diş eti hastalıkları, boğaz ağrısı ve ağız içinin yaralarında iyileşme sağlar. Demlenen çayı gargara yapalım.
  • Safra akışını hızlandırır.
  • İshali keser. Günde en fazla üç bardak içilmelidir.
  • Bronşit iyi gelir.
  • Kanı temizler.
  • Adeti düzenler, adet sancı ve kramplarına iyi gelir.
Ahududu Çayının Hazırlanması; Kırmızı ahududu yaprağını kuru olarak veya taze olarak kullanabilirsiniz. Yalnız kurutulmuş kullanılacaksa son bir yıl İçinde kurutulmuş olmalıdır. Ahududunun bir avuç yaprağını bir litre kaynamış suda demleyin İçine bir tutam ısırgan otu da atabilirsiniz. Isırgan otu antioksidandır. Demlenen ahududu çayını hamileler günde 1-2 fincan tüketebilir.

Ahududu Çayının Hazırlanması; Kurutulmuş ve ufalanmış yaprakları 1-2 saat soğuk suda beklettikten sonra aynı suyla kaynatın. Bir fincan için bir çay kaşığı ahududu yaprağı yeterlidir. Kaynadıktan sonra beş dakika dinlendirin ve günde üç fincan tüketin. Yalnız gebelikte ahududu çayı ilk üç ay ve emzirme dönemlerinde önerilmez.
20.01.2024 00:44:52
Gebelikte Ahududu Çayı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Gebelikte Ahududu Çayı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Gebelikte Ahududu Çayı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ahududu Ağacı

Ahududu Ağacı, boyu bir, bir buçuk metre civarındadır. Dal kısımlarından kırmızı renkli meyveleri olan ve beyaz renkli çiçekler şeklinde açan bir ağaç türüdü...
Devamını Oku

Ahududu Bakımı

Ahududu Bakımından, önce kısa bir bilgi paylaşmak istedim. Ahududu her ortamda yetişebilen genellikle yabani olarak yetişen üzümsü bir meyve grubundan bir me...
Devamını Oku

Ahududu Şurubu

Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (Temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahu...
Devamını Oku

Ahududu Suyu

Ahududu suyu; yaz aylarında son derece önemli bir içecektir. Ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca güzel...
Devamını Oku

Ahududu Yetiştiriciliği

Ahududu yetiştiriciliği, ahududu kolay olduğu kadar, bakımı masrafsız bir tarım ürünüdür. Üzümsü meyvelerden olan ahududu hızla geliştiğinden, dikimin ardınd...
Devamını Oku

Ahududu

Ahududu, veya diğer adıyla frambuaz sonbahar ve yaz mevsiminde tatlı ve kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Latince adı Rubus idaeus'tur. Ahu...
Devamını Oku

Ahududu Çeşitleri

Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgeleri...
Devamını Oku

Ahududu Meyvesi

Ahududu meyvesi; franbuaz gillerden olan sonbahar ve yaz mevsiminde küçük ve kırmızı olan tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi adını ceylandan alır. Ahu ceyla...
Devamını Oku

Ahududu Yağı

Ahududu yağı; Ahududu veya frambuaz denilen meyveden elde edilen şifalı bitki yağıdır. Bu ya özellikle cilt bakımı için çok faydalı olduğu için Kozmetik sekt...
Devamını Oku

Ahududu Marmelatı

Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu m...
Devamını Oku

Ahududu Rengi

Ahududu rengi, gülgiller familyasından olan ahududu yaz ve sonbahar mevsiminin, kırmızı renkte ve tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Genellikle böğürtle...
Devamını Oku

Ahududu Kurusu

Ahududu Kurusu, gülgiller familyasından olan yaz ve bahar mevsimlerinde kırmızı renkli ve tatlı bir meyve veren bitki türüne ahududu adı verilmektedir. Güzel...
Devamını Oku

Hamilelikte Ahududu Çayı

Hamilelikte ahududu çayı tüketebileceğiniz ender bitkisel çaylardan biridir çünkü bu dönemlerde tüketilebilen çay türü azdır. Şayet hamileliğinizde bir ...
Devamını Oku

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu mey...
Devamını Oku

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu m...
Devamını Oku

Ahududu Tohumu

Ahududu Tohumu: Ahududu gülgiller familyasında yaz ve sonbahar aylarında kırmızı tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Ahududu genelde ormanların açık...
Devamını Oku

Ahududu Böğürtlen

Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır. Ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem tat he...
Devamını Oku

Ahududu Fidanı

Ahududu fidanı, ülkemizin kuzey bölgeleri ile batıdan doğuya doğru uzanan bölgelerimizde rakım yüksekliği 1000 metre ve daha yüksek bölgelerimizde, özellikle...
Devamını Oku

Ahududu Yaprağı

Ahududu yaprağı; ı bitkisel özellikleri ve içeriğindeki bileşenler sayesinde birçok hastalığa iyi gelmektedir. Gülgiller familyasından olan ahududu bitkisi g...
Devamını Oku

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçe...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ahududu Ağacı
Ahududu Bakımı
Ahududu Şurubu
Ahududu Suyu
Ahududu Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Sivas/zara’da Ahududu Yetiştirmek İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024