Ahududu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu reçeli, taze meyvelerle hazırlanan, lezzetli ve doğal bir kahvaltı seçeneğidir. Yapımı pratik olan bu reçel, meyvelerin temizlenmesi ve doğru kıvamın sağlanmasıyla kolaylıkla elde edilebilir. Kendi mutfaklarınızda hazırlayarak, sevdiklerinize sunabileceğiniz sağlıklı bir alternatiftir.
Ahududu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
17 Ağustos 2024

Ahududu Reçeli


Ahududu reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri, meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktır. Ahududu reçeli, yeni başlayanlar için kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basittir. Taze meyvelerle yapabileceğiniz gibi, marketten dondurulmuş olarak satın alınan ahududularla da pişirebilirsiniz. Reçelin doğru kıvama geldiğini anlamak için, reçeli ağzınıza aldığınızda yoğun bir ahududu tadı kalmasını kontrol edebilirsiniz.

Ahududu reçeli yapmak çok basit olduğu için, henüz acemi olanlar ahududu reçeli ile başlayabilirler. Kahvaltı sofralarından vazgeçemediğimiz ve eksik etmediğimiz bu reçeli, kendi evinizde özenle hazırlayarak doğal meyveler kullanarak arkadaşlarınızın ve sevdiklerinizin damak lezzetine sunabilirsiniz. Ahududu reçeli, kırmızı renkte ve taneleri ile göz dolduran yoğun bir kıvama sahip çok lezzetli bir reçel türüdür. Sizler de bu son derece pratik, rengi ve taneleri ile iştah kabartan bu reçeli yaparak kahvaltı sofranızı daha çeşitli bir hale getirebilirsiniz.

Ahududu, aynı zamanda "frambuaz" diye bilinen bir orman meyvesidir. Yaz ve sonbahar mevsimlerinde toplanır. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olmasının yanında, bilinen birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir. 100 gram ahududu meyvesi yaklaşık 50 kaloridir.

Ahududu Reçeli Malzemeleri


  • 1 kg ahududu
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 kg toz şeker

Ahududu Reçeli Nasıl Yapılır?


Taze ahududuları alıp temizce yıkadıktan sonra bir süzgece koyup birkaç dakika suyunun süzülmesini bekleyin. İsterseniz dondurulmuş ahududuyu da marketlerden alabilirsiniz. Ahududuları pişireceğiniz tencereye alıp şekeri üzerine ilave edin. Şekerle buluşturduğunuz ahududuları buzdolabına koyarak bir gece bekletin. Bir gece bekledikten sonra ahududular iyice suyunu salmış olacaklardır.

Ertesi gün buzdolabından çıkarıp ocağın üzerine alıp kısık ateşte biraz kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ahududu reçelinin yavaş yavaş kaynayarak koyulaşmasını bekleyin. Kaynayan reçelin üzerinde pembe köpükler oluşacaktır. Köpükleri tahta kaşık yardımıyla her birikmede alın.

Koyulaşan ahududu reçelini ocaktan indirmeden önce limon suyunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatın.

Reçeli sıcakken kavanozların içine doldurun. Kavanozun etrafını sildikten sonra kapağını iyice kapatın. Ardından reçel kavanozunu ters çevirin.

Kendi mutfağınızda hazırlamış olduğunuz ahududu reçeli, 1 gün dinlendikten sonra serin ve kuru bir yerde istediğiniz kadar bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Erener 04 Ağustos 2024 Pazar

Ahududu reçelini yaparken şekerle birlikte ahududuları neden bir gece buzdolabında bekletmemiz gerekiyor? Bu adımı atlarsak reçelin kıvamında bir fark olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Erener,

Ahududu reçelini yaparken meyveleri şekerle birlikte bir gece buzdolabında bekletmek, ahududuların suyunu salmasını sağlar. Bu adım, meyvelerin şekerle daha iyi karışmasını ve reçelin daha yoğun, kıvamlı olmasını sağlayarak lezzetini artırır. Eğer bu adımı atlar ve doğrudan pişirmeye geçerseniz, reçelin kıvamı daha sıvı olabilir ve şeker tam olarak çözünmeyebilir. Ayrıca, meyveler yeterince yumuşamaz ve reçelin kıvamı istediğiniz gibi olmayabilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Çok Okunanlar
Frambuaz Ahududu
Frambuaz Ahududu
Haber Bülteni