Öncelikle açık alanlarda ve ormanlık bölgelerde olan ahududunun mutlaka yıkanması gerekir. Parçalanmaması ve dağılmaması için suda bekleterek yıkayınız. Daha sonrasında bir süzgeç yardımı ile suyunu süzebilirsiniz. Buradaki bir diğer ayrıntı asla dondurulmuş ahududu kullanılmamasıdır.
Ahududu kompostosunu hazırlarken ilk olarak yapacağınız şey bir tencereye şekeri ve suyu ilave ederek orta ateşte içerisindeki şeker eriyinceye kadar kaynatmanız gerekir. Şekerli su kaynamaya başladığında altı iyice kısılarak üzerine bir tatlı kaşığı limon ilave edilir. Daha sonra yaklaşık olarak bir on dakika kadar kısık ateşte kıvama gelmesi için bekletilir. Şekerli suyun ocaktaki süresi bittiğinde ocaktan alınıp, ılıması için bir kenara bırakılır. Ilıyan şerbetin içerisine önceden temizleyip hazırladığımız ahududular içerisine bırakılarak tahta kaşık yardımı ile ahududulara zarar vermeden karıştırılır. Buradaki en önemli ayrıntı gereken ılıklığa gelmeyen şerbete ahududuları koyar iseniz, ahududular dağılıp parçalanır ve istenilen akışkan kıvama gelmez. O yüzden şerbetin ılıdığından mutlaka emin olmanız gerekmektedir. Hazır hale gelen kompostonun kendisin toplaması için buzdolabına konur ve ortalama olarak on iki saat dinlenmeden sonra servis yapılabilir.
Afiyet olsun.