Ahududu Meyvesi

Ahududu meyvesi; franbuaz gillerden olan sonbahar ve yaz mevsiminde küçük ve kırmızı olan tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi adını ceylandan alır. Ahu ceylan anlamına geldiğinden halk arasında ceylan duru diye bilinir. Ahududu meyvesi, çok lezzetli ve tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi, genellikle orman bölgesinde yetişir. Ormanda dallar içerisinde çiçek açıp sonra olgunlaşan ahududu meyvesi, özellikle ormanda kamp kuran izciler için tercih edilen meyvedir.
Ahududu meyvesi görünüş olarak dut olarak da anımsanır. Aralarındaki tek fark renklerimize. Ahududu meyvesi suyu çok devam bir meyve çeşididir. Ormanlarda olan yağış ahududu meyvesi için son derece verimlidir. Ahududu kahvesinin dalları hafif dikenli olduğundan toplanırken mutlaka eldiven kullanılması gerekir.

Ahududu meyvesi toplanıldığı an tüketilen bir meyvedir. Çok uzun ömürlü olmayan ahududu dalından kopartıldıktan 6 saat sonra kendini bırakabilir. Dolapta ise sadece 1 gün bekletilir. Ahududu meyvesi sert ve sulu görünümlü bir meyvedir. Hafif pembe ve kırmızı olan ahududu, elle toplanıldığında rengi elde kalır ve hemen geçmez. Ahududu meyvesi tam bir besin kaynağıdır. İçerdiği yüksek mineral ve vitamin sayesinde birçok hastalıklara iyi gelir. Ahududu meyvesi ülkemizde en çok Ege Bölgesinde bulunur. Diğer bölgelerde yetiştirmek isteyenler sulak ve serin bölgelerde yetiştirilebilir.

Ahududu meyvesinin faydaları nelerdir?


İçerdiği yüksek oranda B grubu vitamini ve C Vitamini sayesinde vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve güçlendirir.
Ahududu meyvesi besin değerleri oldukça yüksek bir meyvedir. İçerdiği lif sayesinde bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı önler. Ahududu meyvesi ateş düşürücü özelliği sayesinde ateşlenen çocukların yemesi için önerilir. Ahududu meyvesi en büyük faydası boğaz enfeksiyonuna iyi gelmesidir. Bademcik ağrısına ve boğaz enfeksiyonu için ilaç değerinde bir meyvedir.

Hamilelikte ahududu meyvesinin faydaları nelerdir?


Hamile olan bayanların bol bol ahududu meyvesi tüketmesi gerekir. Hamilelikte tüketilen ahududu meyvesi rahim katılmaları ve rahim ağrılarına çok iyi gelir. Hamilelikte tüketilen ahududu meyvesi kolay doğum yapmayı sağlar. Ahududu meyvesinin bilinen en önemli faydası, cildi güzelleştirmesidir. Cilt sorunlarında bol bol tüketilen ahududu meyvesi cildi rahatlatır ve cilde parlaklık verir.

Ahududu meyvesi sindirim sistemini düzenler ve kolaylaştırır. Hazım kolaylığı sağlayan ahududu meyvesi moda yanmasını önler. Kalp dostu olan ahududu meyvesini özellikle kalp yetmezliği olan kişilerin tüketmedinde fayda olacaktır.
19.01.2024 09:33:33
Ahududu Meyvesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ahududu Meyvesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ahududu Meyvesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ahududu Ağacı

Ahududu Ağacı, boyu bir, bir buçuk metre civarındadır. Dal kısımlarından kırmızı renkli meyveleri olan ve beyaz renkli çiçekler şeklinde açan bir ağaç türüdü...
Devamını Oku

Ahududu Bakımı

Ahududu Bakımından, önce kısa bir bilgi paylaşmak istedim. Ahududu her ortamda yetişebilen genellikle yabani olarak yetişen üzümsü bir meyve grubundan bir me...
Devamını Oku

Ahududu Şurubu

Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (Temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahu...
Devamını Oku

Ahududu Suyu

Ahududu suyu; yaz aylarında son derece önemli bir içecektir. Ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca güzel...
Devamını Oku

Ahududu Yetiştiriciliği

Ahududu yetiştiriciliği, ahududu kolay olduğu kadar, bakımı masrafsız bir tarım ürünüdür. Üzümsü meyvelerden olan ahududu hızla geliştiğinden, dikimin ardınd...
Devamını Oku

Ahududu

Ahududu, veya diğer adıyla frambuaz sonbahar ve yaz mevsiminde tatlı ve kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Latince adı Rubus idaeus'tur. Ahu...
Devamını Oku

Ahududu Çeşitleri

Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgeleri...
Devamını Oku

Ahududu Yağı

Ahududu yağı; Ahududu veya frambuaz denilen meyveden elde edilen şifalı bitki yağıdır. Bu ya özellikle cilt bakımı için çok faydalı olduğu için Kozmetik sekt...
Devamını Oku

Ahududu Marmelatı

Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu m...
Devamını Oku

Ahududu Rengi

Ahududu rengi, gülgiller familyasından olan ahududu yaz ve sonbahar mevsiminin, kırmızı renkte ve tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Genellikle böğürtle...
Devamını Oku

Ahududu Kurusu

Ahududu Kurusu, gülgiller familyasından olan yaz ve bahar mevsimlerinde kırmızı renkli ve tatlı bir meyve veren bitki türüne ahududu adı verilmektedir. Güzel...
Devamını Oku

Hamilelikte Ahududu Çayı

Hamilelikte ahududu çayı tüketebileceğiniz ender bitkisel çaylardan biridir çünkü bu dönemlerde tüketilebilen çay türü azdır. Şayet hamileliğinizde bir ...
Devamını Oku

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu mey...
Devamını Oku

Gebelikte Ahududu Çayı

Gebelikte Ahududu Çayı; gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Fakat kısıtlı tüketilmelidir. Ahududu gül ailesinden olan bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan ...
Devamını Oku

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu m...
Devamını Oku

Ahududu Tohumu

Ahududu Tohumu: Ahududu gülgiller familyasında yaz ve sonbahar aylarında kırmızı tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Ahududu genelde ormanların açık...
Devamını Oku

Ahududu Böğürtlen

Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır. Ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem tat he...
Devamını Oku

Ahududu Fidanı

Ahududu fidanı, ülkemizin kuzey bölgeleri ile batıdan doğuya doğru uzanan bölgelerimizde rakım yüksekliği 1000 metre ve daha yüksek bölgelerimizde, özellikle...
Devamını Oku

Ahududu Yaprağı

Ahududu yaprağı; ı bitkisel özellikleri ve içeriğindeki bileşenler sayesinde birçok hastalığa iyi gelmektedir. Gülgiller familyasından olan ahududu bitkisi g...
Devamını Oku

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçe...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ahududu Ağacı
Ahududu Bakımı
Ahududu Şurubu
Ahududu Suyu
Ahududu Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Sivas/zara’da Ahududu Yetiştirmek İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024