Ahududu Rengi

Ahududu rengi, gülgiller familyasından olan ahududu yaz ve sonbahar mevsiminin, kırmızı renkte ve tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Genellikle böğürtlen ile karıştırılmakla birlikte görünüş itibariyle çileğe de benzemektedir. Adındaki ceylan anlamına gelen ahu ve dut kelimesiyle birleşmesi sonucu bu ismi almıştır. Yani aslında ceylan dutu anlamına gelmektedir.

Genellikle ormanların açık bölgelerinde ya da yangın veya ağaç kesimi nedeniyle ormanda açılan bölgelerde meydana gelmektedir. Bu tarz alanlarda büyümektedirler. Bu meyve Amerika, Asya ve Avrupa'nın birçok bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak asıl yurdu tam olarak bilinememektedir. Adındaki bilgilerden yola çıkılarak asıl yetiştirilen bölge Türkiye'de Ege bölgesi olarak tahmin edilmektedir. Meyvenin oluşumu 2 yılı aşkındır.

Bitkinin gövdesi dikenlerle kaplıdır. Bitki belli bir süreden sonra beyaz bir çiçek açmaya başlar. Çiçek zamanla olgunlaşarak meyve haline gelmektedir. Tadı herkesçe hoş bulunan bir meyvedir. Ayrıca meyvenin çok çabuk bozulması dezavantajı olduğunu göstermektedir. Bu yüzden çok bekletilmeden tüketilmelidir. Çabuk bozulmasına rağmen dondurulmaya elverişli bir meyvedir.

Ahududu, direkt olarak yenilebileceği gibi meyveden, dondurma, şekerleme vs. Gibi elverişli şeyler de yapılabilmektedir. Meyvenin sağlık açısından da oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Besin değeri açısından oldukça zengindir. İnsan sağlığı açısından içerisinde B1, B2, B3, B6, C ve E vitaminleri bulunmaktadır.
Ahududu meyvesi, damar ve doku büzücü özelliğe sahiptir. Meyve, ishali kesmekle birlikte kadınlarda regl dönemlerini düzene sokmaktadır. Doğum yapan kadınlarda ağrıyı azaltıcı etkiye sahiptir. Özellikle kadınlarda oluşan beyaz akıntıyı kesmektedir.

Ahududu rengi, pembe ve kırmızı karışımı bir renkten oluşmaktadır. Meyve olgunlaşma döneminde koyulaştığı için koyu kırmızı veya pembeye benzemektedir. Ahududunun bazı çeşitlerinde çifte rengi bir arada görmek mümkündür. Açık pembe renk meyvenin olgunlaşma sürecine bağlı olarak koyulaşmaktadır. Bu renk mor ve siyah arasında bir tona bürünmektedir. Günümüzde hormonların etkisiyle yeni yetişen ahududular mavi ve sarı renkte de oluşabilmektedir.

Ahududu rengi, özellikle kadınlar tarafından sıkça kullanılmaktadır. Ruj, oje vs. Gibi kadınların kişisel bakım ürünlerinde ahududu renginin tonlarını görmek mümkündür.
21.01.2024 17:40:02
Ahududu Rengi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ahududu Rengi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ahududu Rengi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ahududu Ağacı

Ahududu Ağacı, boyu bir, bir buçuk metre civarındadır. Dal kısımlarından kırmızı renkli meyveleri olan ve beyaz renkli çiçekler şeklinde açan bir ağaç türüdü...
Devamını Oku

Ahududu Bakımı

Ahududu Bakımından, önce kısa bir bilgi paylaşmak istedim. Ahududu her ortamda yetişebilen genellikle yabani olarak yetişen üzümsü bir meyve grubundan bir me...
Devamını Oku

Ahududu Şurubu

Ahududu Şurubu, Ahududunun ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığından dolayı yaz aylarında (Temmuz- ağustos) evlerimizde en çok yapılan şuruplardandır. Ahu...
Devamını Oku

Ahududu Suyu

Ahududu suyu; yaz aylarında son derece önemli bir içecektir. Ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca güzel...
Devamını Oku

Ahududu Yetiştiriciliği

Ahududu yetiştiriciliği, ahududu kolay olduğu kadar, bakımı masrafsız bir tarım ürünüdür. Üzümsü meyvelerden olan ahududu hızla geliştiğinden, dikimin ardınd...
Devamını Oku

Ahududu

Ahududu, veya diğer adıyla frambuaz sonbahar ve yaz mevsiminde tatlı ve kırmızı renkte meyveler veren bir bitki türüdür. Latince adı Rubus idaeus'tur. Ahu...
Devamını Oku

Ahududu Çeşitleri

Ahududu çeşitleri, bir diğer adıyla frambuaz birçok ayrı ayrı lezzetler, ayrı ayrı renkte çok çeşidi vardır. Ahududu genellikle soğuk, ılıman iklim bölgeleri...
Devamını Oku

Ahududu Meyvesi

Ahududu meyvesi; franbuaz gillerden olan sonbahar ve yaz mevsiminde küçük ve kırmızı olan tatlı bir meyvedir. Ahududu meyvesi adını ceylandan alır. Ahu ceyla...
Devamını Oku

Ahududu Yağı

Ahududu yağı; Ahududu veya frambuaz denilen meyveden elde edilen şifalı bitki yağıdır. Bu ya özellikle cilt bakımı için çok faydalı olduğu için Kozmetik sekt...
Devamını Oku

Ahududu Marmelatı

Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu m...
Devamını Oku

Ahududu Kurusu

Ahududu Kurusu, gülgiller familyasından olan yaz ve bahar mevsimlerinde kırmızı renkli ve tatlı bir meyve veren bitki türüne ahududu adı verilmektedir. Güzel...
Devamını Oku

Hamilelikte Ahududu Çayı

Hamilelikte ahududu çayı tüketebileceğiniz ender bitkisel çaylardan biridir çünkü bu dönemlerde tüketilebilen çay türü azdır. Şayet hamileliğinizde bir ...
Devamını Oku

Ahududu Kompostosu

Ahududu kompostosu, Ahududu meyvesi halk arasında genellikle böğürtlen olarak bilinen bir meyvedir. Ama aslında ikisi birbirinden farklı iki meyvedir. Bu mey...
Devamını Oku

Gebelikte Ahududu Çayı

Gebelikte Ahududu Çayı; gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Fakat kısıtlı tüketilmelidir. Ahududu gül ailesinden olan bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan ...
Devamını Oku

Ahududu Şerbeti

Ahududu Şerbeti, Ahududu aslında gülgillerden gelmektedir. Ahududu yağmur olan yerlerde kolaylıkla yetişebilir. Aslında ahududu oldukça faydalıdır. Ahududu m...
Devamını Oku

Ahududu Tohumu

Ahududu Tohumu: Ahududu gülgiller familyasında yaz ve sonbahar aylarında kırmızı tatlı meyveler veren bir bitki türüdür. Ahududu genelde ormanların açık...
Devamını Oku

Ahududu Böğürtlen

Ahududu böğürtlen, Ahududu böğürtlen gülgiller familyasındandır. Ahududu toplumda çoğu zaman böğürtlenle karıştırılmaktadır. Ahududu böğürtlen ile hem tat he...
Devamını Oku

Ahududu Fidanı

Ahududu fidanı, ülkemizin kuzey bölgeleri ile batıdan doğuya doğru uzanan bölgelerimizde rakım yüksekliği 1000 metre ve daha yüksek bölgelerimizde, özellikle...
Devamını Oku

Ahududu Yaprağı

Ahududu yaprağı; ı bitkisel özellikleri ve içeriğindeki bileşenler sayesinde birçok hastalığa iyi gelmektedir. Gülgiller familyasından olan ahududu bitkisi g...
Devamını Oku

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli, yaparken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktadır. Daha yeni başlayan bayanlar için ahududu reçe...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ahududu Ağacı
Ahududu Bakımı
Ahududu Şurubu
Ahududu Suyu
Ahududu Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Sivas/zara’da Ahududu Yetiştirmek İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024